Kırgızistan'dan Türkiye'ye 'nankör'ce açıklama

Türkiye'nin yardım ederek ekonomisini ayakta tutmaya çalıştığı Kırgızistan, FETÖ konusundaki uyarılara küstahça açıklamalarla cevap verdi

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan'dan Türkiye'ye 'nankör'ce açıklama
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kırgızistan'da Fethullah Gülen'in adamlarının darbe yapabileceği yönündeki iddiaları "absürt" olarak nitelendirdi.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atanbayev, bir gazetecinin Mevlüt Çavuşoğlu'nun iddialarını sorması üzerine, "Bu, absürt bir iddiadır. Şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zamanneden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında fark edemediler? Biz, tabii ki, bütün tavsiyeleri dikkate alacağız ve bu konuyla ilgili bilgileri inceleyeceğiz. Fakat bizi korkutmaya ve bize bir şey öğretmeye gerek yok" diye konuştu.

Basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de değinen Atambayev, Türkiye'nin zor zamanlarda Kırgızistan'a yaptığı yardımlardan ötürü minnettar olduklarını, fakat hiç kimsenin bir başka ülkeye kendi şartlarını dayatmaya hakkı olmadığını ifade etti.

Atambayev, "Biz, egemen bir ülkeyiz ve bize neyin gerekli olup olmadığına, kendimiz karar vermeliyiz. Ülkeler birbirlerine hiç bir şart olmaksızın yardım etmeli, bizim her söylenene evet diyeceğimizi zannetmemelidir. Yoksa, öyle bir yardım bize lazım değildir. O yardımı geri alabilirsiniz. Biz, ülkelere, yaptıkları yardımlardan ötürü minnettarız, fakat hiç kimse bize, şart dayatmamalı" diye konuştu. 

Yorumlar

türk cokk dogru demiş .Neden ülkemizdeki darbe olayını öncden cözemedinizde başka ülkeleri uyarıyonuz. Türke Türkten başka dost olmaz .Zamanı geldiginde dostluk yapanlar ortaya cıkar . Zorlamaya gerek yokk.