Keşmir'de işgalciler bir göstericiyi öldürdü

İşgal altındaki Keşmir'de polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 1 protestocu öldü

Google Haberlere Abone ol
Keşmir'de işgalciler bir göstericiyi öldürdü
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestoların 54. gününde polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti.

Cammu Keşmir'in Nadihal Köyü sakinleri, asker ve polislerin meyve taşıyan kamyonların köylerine girişine izin vermemesi sonucu çatışma çıktığını söyledi.

Köy sakinleri emniyet birimlerinin kendilerine saldırdığını ve bazı evleri yağmaladığını belirtti.
Diğer yandan, adının açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, hükümete bağlı güçlerin, protestocuların köyün ana caddesinde yürüyüş yapmalarına engel olmaya çalıştıklarını ve taş atan köylülere ateş açtıklarını ifade etti.

Yetkili, çatışmada 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3'ü ağır 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 68 kişi hayatını kaybederken, 2 binin üzerinde sivil ve bin 600 civarında güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Yorumlar