Keşmir'de gerilim yükseliyor; ölü sayısı 35'e yükseldi

Keşmir'de Hizbul Mücahidin örgütünün liderini öldüren Hindistan'a karşı başlayan gösterilerde ölü sayısı 35'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Keşmir'de gerilim yükseliyor; ölü sayısı 35'e yükseldi
Hindistan işgali altındaki Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütünün liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından çıkan protestolarda ölenlerin sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, Wani'nin 8 Temmuz'da öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda çoğu 26 yaşından küçük 35 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında geçen cuma günü çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüş, çatışmaların da yaşandığı protestolarda Hindistan güvenlik güçleri protestoculara biber gazı ve gerçek mermilerle müdahale etmişti.

Olayların büyüyebileceği gerekçesiyle Hindistanlı yetkililerin Cammu Keşmir bölgesindeki birçok kent ve köyde ilan ettiği süresiz sokağa çıkma yasağı 5. gününde de devam etti.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Yorumlar