Kerimov bugün toprağa verilecek

- Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, bugün memleketi Semerkant’ta toprağa verilecek -Kerimov'un cenazesinin getirildiği Semerkant'taki törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Türkeş temsil edecek

Google Haberlere Abone ol
Kerimov bugün toprağa verilecek
Beyin kanaması sonucunda vefat eden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, bugün memleketi Semerkant’ta toprağa verilecek.

Kerimov’un naaşı bugün sabah başkent Taşkent’ten doğduğu şehre, Semerkant'a getirildi. Taşkent'ten çiçeklerle gönderilen Kerimov'un cenazesini, Semerkant’ta on binlerce kişi karşıladı. Vatandaşlar, cenazenin bulunduğu araca çiçekler attı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından, anne ve babasının da bulunduğu mezarlıkta defnedilecek. Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in temsil ettiği Semerkant'taki törene, çok sayıda ülkeden cumhurbaşkanı ve hükümet temsilcisi de katılacak.

Kerimov, cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altına alınmış, Özbekistan Parlamentosu ve Hükümeti dün cumhurbaşkanının vefat ettiğini açıklamıştı.
1938 doğumlu İslam Kerimov, 1989 yılından bu yana Özbekistan’ın yönetiyordu.​

Yorumlar