Kazakistan'dan Suriye çağrısı

- Kazakistan Dışişleri Bakanlığı: - "Suriye halkının acılarını sona vermek ve insani krizin önünden geçmek için tarafların müzakereleri en kısa sürede yeniden başlatmasına çağırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'dan Suriye çağrısı
Kazakistan yönetiminin, Rusya ile ABD'nin Suriye krizinin çözümünde iş birliğine son vermesinden endişe duyduğu bildirildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile ABD'nin Suriye'deki durumun çözümünde iş birliğine son vermesinin derin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Böyle bir gelişmenin, Suriye'de ölümlerin artmasına neden olacağı vurgulanan açıklamada, krizin çözümü için yapılan tüm anlaşma ve çözüm umutlarını da tehlikeye atacağı ifade edildi.

Dünyanın iki önemli aktörü arasındaki anlaşmazlık ve boşluğun alevlenmesinden endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, bu durumun çatışmanın durdurulmasını ve Ortadoğu bölgesinde istikrarı sağlamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, daha önce Kazakistan'ın, Rusya ile ABD arasındaki Suriye krizinin çözümüne ilişkin ortak planı desteklediği hatırlatılarak, "Suriye'de bir barış umudu veren bu planın gerçekleşmemesinden endişeliyiz. Suriye halkının acılarını sona vermek ve insani krizin önünden geçmek için tarafların müzakereleri en kısa sürede yeniden başlatmasına çağırıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar