Kazakistan-Çin arasında petrol anlaşmaları

Kazakistan’ın Kazmunaygaz petrol şirketi ile Çin’in China CEFC Energy Company Limited şirketleri arasında ortak şirket kurma anlaşması imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan-Çin arasında petrol anlaşmaları
Kazakistan’ın Kazmunaygaz (KMG) devlet şirketi ile Çin’in China Energy Company Limited (CEFC) şirketi arasında ortak şirket kurma anlaşması imzalandı.

Kazmunaygaz’dan yapılan açıklamada, CEFC ile KMG arasında ortak proje anlaşmasının imza töreninin 29 Nisan'da yapıldığı bildirildi.

Anlaşma kapsamında, CEFC’nin, KMG’nin Romanya’daki Kazmunaygaz International N.V. şirketinin yüzde 51 hissesini satın alacağının belirtildiği açıklamada, CEFC’in aynı zamanda Avrupa, "İpek Yolu" ülkelerine yatırım yapma yükümlülüğünü üstlendiği de kaydedildi.

Ortak şirketin, Kazmunaygaz International N.V. üzerinde kurulacağı ve İpek Yolu Projesi ismini alacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, ortak proje anlaşmasının imza töreninde konuşma yapan KMG Yönetim Kurulu Başkanı Sauat Mınbayev'in, yapılan işbirliği ve Kazmunaygaz İnternational N.V’nin ortak platform olarak kullanılması sonucunda iş alanında önemli ilerleme kaydedileceğini vurguladı. CEFC müdürü Jan Jyanjyun ise KGM ile CEFC arasındaki işbirliğinin enerji sektöründeki stratejik yatırımlara yönelik yapıldığını belirtti.
 

Yorumlar