Jirinnovskiy yine uçtu: Türkiye ile SSCB'yi kuralım

Skandal açıklamaları ve uçuk senaryolarıyla ünlü Rus vekil Jirinovskiy, Türkiye ile birlikte SSCB'yi kurmayı önerdi

Google Haberlere Abone ol
Jirinnovskiy yine uçtu: Türkiye ile SSCB'yi kuralım
Rusya'da uçuk senaryoları ve skandal açıklamalarıyla ünlü Devlet Duması milletvekili, Liberal Demokratik Partisi lideri Vladimir Jirinovskiy, Rusya, Türkiye ve İran’dan oluşacak yenilenmiş bir Sovyet Birliği’nin kurulması gerektiğini iddia etti.

Kendi Twitter sayfasında yaptığı açıklamada Jirinovskiy, “Aslında yeniden SSCB örneğinde Özgür Sosyal Cumhuriyetler Birliği kurulabilir. Birliğe de İran, Türkiye ve diğer ülkeler davet edilebilir” diye paylaştı.

Daha sonra “VestiFM” radyosunda konuyla ilgili açıklama yapan milletvekili Türkiye ile AB arasındaki karmaşık ilişkileri ve İran’ın uzun yıllar Batı’nın yaptırımları altında bulunduğunu hatırlatarak, “Biz birleşirsek, üç ülke yani yaklaşık olarak 300 milyon insan bir araya gelir. Biz Avrupa Birliği ve NATO’ya karşı durabiliriz. Bu kadar! Türkiye Ordusunun seviyesi çok yüksek, İran’ın Devlet Güvenlik Komitesi çok iyi durumda. Ayrıca petrol ve gaz istediğiniz kadar var. Bu da bolca doğal, insani, sanayi, entelektüel, askeri kaynak demek… Herkes o zaman çenesini kapatır!” iddiasında bulundu.

Daha önce Rus siyasetçi Vladimir Jirinovskiy, Türkiye’ye yönelik tehditlerde bulunarak, ”Türkiye bir an önce bombalanmalı ve işgal edilmeli” demişti. 

Yorumlar