Japonya'da çocuk istismarı en üst seviyede

Japonya'da yapılan anket, psikolojik, fiziksel ve cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının 100 bini geçtiğini ortaya çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Japonya'da çocuk istismarı en üst seviyede
Japonya'da geçen yıl çocuk istismarı vakalarının ciddi oranda artış göstererek 100 bini geçtiği bildirildi.

Kyodo'nun haberine göre, Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından yapılan bir anket çocuk istismarının 25 yılın en üst seviyesine çıktığını gözler önüne serdi.

Ankete göre, geçen yıl ülke genelinde 103 bin 260 çocuk istismarı vakası kayıtlara geçti. Kayıtlara geçen vakaların, bir önceki yıla oranla yüzde 16 arttığı ifade edildi.

Uzmanlar, çocukların en çok psikolojik istismara uğradığına dikkati çekti. Aile içi şiddet, ailelerde gelir seviyesindeki adaletsizlik ve toplumdan dışlanmış ebeveynlerin şiddet eylemlerinin neden olduğu psikolojik istismar vakaları, 2014'te 38 bin 775 iken geçen yıl 48 bin 693'e yükseldi.

Geçen yıl fiziksel istismar vakaları 28 bin 611'e, cinsel istismar vakaları da bin 518'e çıktı.

Anket, istismara uğrayan çocuklara danışmanlık hizmeti veren 200 merkezin yetersiz kaldığını da ortaya çıkardı.

Japonya'da çocuk istismarı vakalarının 1990 yılından bu yana aralıksız artış gösterdiği belirtildi.

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığının oluşturduğu acil yardım hattına başvuruların 2015'te önceki yıla oranla üç kat artarak 29 bine ulaştığı kaydedildi.

Hükümet, endişe verici rakamlara ulaşan çocuk istismarıyla mücadelede 2019'a kadar 550 sosyal hizmet uzmanı daha görevlendirmek üzere mayıs ayında yasa değişikliği yapmıştı.

Japonya'da 15 yaş altı çocuk nüfusu, geçen yıl 16 milyon olarak açıklanmıştı. Çocuk nüfusunun son 34 yılın en düşük seviyesinde bulunduğu ülkede 15 yaş altı çocuklar, nüfusun yüzde 12'sini oluşturuyor. 65 yaş üstü kişiler ise ülke nüfusunun yüzde 26'sına denk düşüyor.

Yorumlar