İşgalci Hint askerleri 2 Keşmirliyi öldürdü

Hindistan askerleri 2 Keşmirli direnişçiyi öldürdü

Google Haberlere Abone ol
İşgalci Hint askerleri 2 Keşmirliyi öldürdü
Hindistan ordusu, Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmada iki direnişçinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ordu yetkilisi Tümgeneral Ashok Narula, Srinagar'a yakın Pampore kasabasında çıkan ve üç gün süren çatışmada iki direnişçinin öldürüldüğünü belirterek, direnişçilerin hükümet kurumlarının bulunduğu yerleşkede bir binanın içine konuşlandığını ve çatışma sırasında çok katlı binanın büyük hasar gördüğünü bildirdi.

Narula, çatışma sırasında bir polis ile bir askerin yaralandığını da kaydetti.

Cammu Keşmir'de, güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde şu ana kadar 90'dan fazla Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasında, İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Cammu Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi hayatını kaybetti.
Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.
 

Yorumlar