Güney Kore'de devlet başkanı pes etti

Güney Kore'de günledir devam eden protesto gösterileri üzerine devlet başkanı istifa kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'de devlet başkanı pes etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Güney Kore'de günledir, devlet başkanının yolsuzluklarına karşı devam eden protesto gösterileri sonuç verdi. Günlerdir milyonlarca kişinin katıldığı gösteriler üzerine devlet başkanı istifa kararı aldı. 

Geçmişte Rus Çarı'na siyasi meselelerde fikir veren ve doğaüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden Grigori Rasputin'e benzetilen Choi Soon-sil'in devlet başkanının önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkmıştı.

Choi'nin önemli devlet işlerine müdahil olmak suçlamasıyla 3 Kasım'da tutuklanmasının ardından, 6 Kasım'da da Devlet Başkanının eski iki yardımcısı hakkında Choi'nin yol açtığı skandal ile bağlantılı olarak yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmıştı.

Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla da suçlanan Choi'nin kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor.


Park Geun-hye, 2012'deki devlet başkanlığı seçimi kampanyası sırasında ve 2013'te göreve başladığında Choi Soon-sil'in konuşma metinleri ve halkla ilişkiler konularında kendisine yardımcı olduğunu ancak bu durumun o dönemde sona erdiğini belirtmiş ve halkından özür dilemişti.

Yorumlar