Filipinler'de Ebu Seyyaf baskını: 3 ölü

Örgüt militanları tarafından bir eve düzenlendiği iddia edilen saldırıda, aralarında eski MNLF savaşçısının da bulunduğu üç kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de Ebu Seyyaf baskını: 3 ölü

Filipinler'de Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla eylemler düzenleyen Ebu Seyyaf militanlarınca gerçekleştirildiği ileri sürülen saldırıda, 3 kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Sulu Ortak Görev Grubu Komutanı Alan Arrojado, hükümet ile Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi (MNLF) arasında 1996'da imzalanan barış anlaşmasının ardından sivil hayata dönen Gaber Majang adındaki MNLF savaşçısının, Ebu Seyyaf militanlarının evine düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü belirtti.

Arrojado, Ebu Seyyaf liderlerinden Sibih Pisih tarafından komuta edilen bir grubun, Majang'ın, Indanan kasabasındaki evine düzenlediği baskında, binadakilerden bir kişinin daha hayatını kaybettiğini, bir kişinin de yaralandığını bildirdi.

Çıkan çatışmada ölenler arasında Pisih'in oğlunun da bulunduğunu dile getiren Arrojado, grubun saldırıyı, Majang'ın askeri muhbir olduğu şüphesiyle bir Ebu Seyyaf militanının bu ayın başında öldürülmesinden sorumlu tuttuğu için gerçekleştirdiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991'den bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesinden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşan Filipinliler tarafından kurulan örgüt, rehine olaylarıyla anılıyor.

Yorumlar