Filipinler'de çatışmalar yeniden alevlendi

Ülkenin güneyindeki çatışmalarda, yeni ortaya çıkan silahlı gruptan öldürülen militan sayısı 42'ye yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de çatışmalar yeniden alevlendi

Filipinler'in güneyindeki Lanao del Sur eyaletinde, ordu ile yeni bir silahlı grup arasında 6 gündür devam eden çatışmalarda 42 militanının öldürüldüğü, 5 askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, bölgelerindeki askeri kampa cumartesi günü saldırı düzenleyen silahlı gruba yönelik başlatılan operasyonun 6 gündür devam ettiğini bildirdi.

Bu süreçteki çatışmalarda toplam 42 militanın öldürüldüğünü, 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 6 askerin de yaralandığını açıklayan Tan, hava unsurlarıyla desteklenen operasyonda roketatarlar dahil bazı silahların ele geçirildiğini ifade etti.

Ordu yetkilileri, Lanao del Sur eyaletindeki Butig kentinde bulunan askeri kampa saldırı düzenleyen militanların, Güney Mindanao'da ortaya çıkan yeni bir örgüte mensup olduğunu açıklamıştı. Yetkililer, saldırının hükümet ile barış görüşmelerini yürüten Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) ile ilişkilendirilmesine karşı çıkmış, güvenlik güçleri ve MİKC'nin bölgedeki suç ve terör örgütleriyle mücadele için birlikte çalıştığını vurgulamıştı.

Yorumlar