FBI Apple davasında erteleme istedi

FBI, Apple ile arasındaki "şifre davası" kapsamında Kaliforniya eyaleti federal mahkemesinde bugün yapılacak duruşmanın 5 Nisan'a ertelenmesi için başvurdu

Google Haberlere Abone ol
FBI Apple davasında erteleme istedi

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Amerikalı teknoloji devi Apple'la arasındaki "şifre davası" kapsamında bugün yapılacak duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu.

Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep ettiği Apple'dan olumsuz yanıt alan FBI, ABD'nin Kaliforniya eyaleti federal mahkemesinde bugün görülecek davanın duruşmasının ertelenmesi için başvuru yaptı.

ABD hükümetiyle ilgisi olmayan ve ismini açıklamadığı bir kaynaktan söz konusu iPhone'un şifresinin kırılması hakkında yardım teklifi aldığı gerekçesiyle duruşmanın 5 Nisan'a ertelenmesini talep eden FBI, dilekçede, "Dünya genelinde geniş ilgi toplayan soruşturma, ABD hükümetine dışarıdan birçok teklif yapılmasına neden oldu. Eğer teklif edilen yöntem uygulanabilirse Apple'dan talep edilen yardıma gerek olmayabilir" ifadelerine yer verdi.

Seyid Rıdvan Faruk'a ait iPhone'un şifresinin kırılması için ABD hükümeti dışındaki kaynağın teklif ettiği yöntemin test edilmesi ve bunun için FBI'a ek süre tanınması gerektiği bildirildi.

Yorumlar