Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Yunanistan'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Yunanistan'da Yunan mevkidaşı ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Yunanistan'da

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Avrupa'nın bütünlüğüne ve üzerine kurulu olduğu insani değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Pavlopulos, resmi ziyaret için Atina'ya gelen Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Görüşmeden önce basın mensuplarına konuşan Pavlopulos, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha "yakın ve verimli" olması gerektiğini vurguladı.

Suriye krizi ve sığınmacılara ilişkin Türkiye ile yapılacak zirve öncesi AB'ye seslenen Pavlopulos, "Ortaklarımız Avrupa'nın bütünlüğüne ve üzerine kurulu olduğu insani değerlere sahip çıkmalı ve birkaç üye ülkenin Avrupa kültürü ve demokrasisinden uzak korkuları yüzünden bu yapının altının oyulmasına izin vermemeli" diye konuştu.

Pavlopulos, Suriye'deki savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğinin altını çizerek sığınmacılarla dayanışma, insaniyet ve adalet çerçevesinde ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonla görüştüğünü söyleyen Pavlopulos, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını kaydetti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da iki ülkenin köklü ilişkilerine işaret ederek bu ilişkilerin durmaksızın geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sığınmacı krizinin birkaç ülkenin sorunu olmadığına dikkati çeken Sarkisyan, "Sığınmacı sorunuyla daha geniş bir kapsamda ve bölgede mücadele edilmeli" ifadesini kullandı.

Sarkisyan ve heyeti yarın sabah Başbakan Aleksis Çipras ve Yunan yetkililerle bir araya gelerek ikili anlaşmalara imza atacak.

Yorumlar