Duterte'den sinagoga özür ziyareti

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, özür dilemesinin ardından başkentte bir sinagogu ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Duterte'den sinagoga özür ziyareti
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, başkent Manila'da Beit Yaacov Sinagogu'nu ziyaret etti.

Ülkede yürüttüğü uyuşturucuyla mücadelesini Hitler'in "Yahudi Soykırımı"na benzeten Devlet Başkanı Duterte, pazar günkü özür konuşmasının ardından, pişmanlığını Filipinler'deki Yahudi toplumuna bizzat iletmek için Manila'daki Beit Yaacov Sinagogu'na gitti.

Ziyaretinde, Filipinler Yahudi Birliği üyelerine "En samimi hislerimle özür dilemek istiyorum" ifadesini kullandı. Irkçı olmadığını söyleyen Duterte, "Yahudi kelimesini kullandım ki bu son derece yanlıştı." şeklinde konuştu.

Devlet Başkanı Duterte, cuma günü yaptığı açıklamada, "Hitler, 3 milyon Yahudi'yi katletti. Filipinler'de 3 milyon uyuşturucu bağımlısı var. Ben de bunları katletmekten mutlu olacağım. Hitler'in kurbanları masum kişilerdi. Benim hedefimdekiler ise suçlular. Bunlardan kurtulmak, ülkemdeki uyuşturucu sorununa son verecek ve gelecek nesilleri bu beladan kurtaracak." ifadelerini kullanmıştı.
Benzetmesi büyük tepki gören Duterte, pazar günü Yahudi toplumundan özür dilemişti.

Filipinler'de 30 Haziran'da göreve gelen Duterte'nin uyuşturucuya karşı başlattığı mücadelede kapsamında çok sayıda kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Emniyet güçlerinin resmi verilerine göre bu sayı şu ana kadar 3 bini aştı.

Birleşmiş Milletler ve ABD, geçen ay Duterte'ye bu ölümlerin durdurulması ve uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uyulması çağrısı yapmıştı.

Yorumlar