Devlet Başkanı Duterte, Obama'ya küfretti

Filipinler'in serti politikalarla ün yapan Devlet Başkanı Duterte, ABD Başkanı Obama'ya açıkça küfretti

Google Haberlere Abone ol
Devlet Başkanı Duterte, Obama'ya küfretti
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, batı dünyasına yönelik sert çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Duterte, Filipinler'deki uyuşturucuyla 'şiddetli müdahale'ye karşı çıkan batılı ülkelere çok sert çıkmıştı; bugün de ABD Başkanı Obama'ya açıkça küfretti.

Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği 2016 Liderler Zirvesi'ne ABD, Hindistan, Çin, Japonya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin liderlerinin katılması bekleniyor. Yarınki zirveye katılmak için Laos'a giderken uçakta gazetecilerin sorularına cevap veren Duterte, ABD Başkanı Barack Obama için çok ağır ifadeler kullandı. Duterte, Obama için 'son of whore', 'fahişenin oğlu- sürtüğün oğlu' ifadesini kullandı.

Haziran ayında göreve gelmesinden bu yana geçen iki ay içinde 2 bin 400 uyuşturucu kaçakçısının öldürüldüğü Filipinler'de uyuşturucu kaçakçıları ile ilgili davranışları için ABD tarafından Duterte'ye uyarı yapılması bekleniyordu.

OBAMA'DAN CEVAP

Filipinleri "dost ve müttefik" olarak tanımlayan Obama, Duterte için de "açık ki, renkli birisi" dedi.
Duterte ile yapacağı görüşme için, kendi ekibindekileri Filipinler'deki mevkidaşlarıyla görüştürdüğünü ve yapılacak görüşmenin "üretken olması" ve "bir şeylerin başarılması"nı istediğini söyledi.

Yorumlar