Çinliler artık sokağa çıkınca para taşımıyor

Wechat Pay tarafından yayımlanan rapora göre  Çin halkının yüzde 84'ü üzerinde hiçbir nakit para olmadan dışarı çıkmakta  bir sakınca görmüyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinliler artık sokağa çıkınca para taşımıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Çin'in sosyal medya devlerinden Tencent grubu, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta önceki gün düzenlenen 3. Akıllı Şehirler ve E-Hükümet Üzerine Asya-Pasifik Bölgesel Forumu'nda Çin'de 2017 yılında mobil ödeme kullanımına dair bir rapor yayımladı.

Çin'deki 324 kentten 6 bin 596 kişinin katılımıyla hazırlanan rapora göre, Çin halkının en az yüzde 40'ı, 100 yuanın (15 ABD Doları) altında nakit parayla sokağa çıkıyor. Katılımcıların yüzde 14'ü ise tamamen nakitsiz yaşama geçtiklerini belirtiyor.

Rapora göre, katılımcıların yüzde 84'ü evden çıkarken yanına hiç nakit para almamakta bir mahzur görmezken, katılımcıların yüzde 4'ü bunu yapamayacağını, yüzde 12'si ise yaparsa rahat hissetmeyeceğini söylüyor.

Raporu hazırlayan Tencent grubu, aynı zamanda Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından WeChat ve mobil ödeme altyapı sağlayıcısı WeChat Pay'i de bünyesinde barındırıyor.

WeChat Pay sınır ötesi işleri sorumlusu Yin Jie, forumda yaptığı konuşmada, WeChat Pay'in Çin'de mobil ödeme için dev bir temel attığını, ülkedeki akıllı yaşam uygulamalarını dünyada en ileri noktalara taşıdığını ifade etti.

Yorumlar