Çin ve Bulgaristan'dan kınama

Çin, Kırgızistan ve Bulgaristan Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Çin ve Bulgaristan'dan kınama

Ankara'da dün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına dünyadan tepkiler sürüyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, "Sivillerin hedef alındığı bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" diyerek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Terörün her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Lu, uluslararası topluma, terörle mücadelede işbirliği ve diyaloğun artırılması çağrısını yaptı.

Sözcü Lu, saldırıda yaralanan Çin vatandaşı olup olmadığının araştırıldığını sözlerine ekledi.

KIRGIZİSTAN'DAN KINAMA

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Atambayev, Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajında, "Ankara'nın kalbi Kızılay'da düzenlenen insanlık dışı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması haberini derin üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz. Kırgız halkı Ankara'daki saldırıyı şiddetle kınıyor ve kardeş Türk halkının acısını paylaşıyor" ifadesine yer verdi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini ileten Atambayev, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

"BULGARİSTAN MÜCADELEYE HAZIR"

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, "Terörizmi şiddetle kınayan Bulgaristan, bu uluslararası tehditle ortaklarıyla kararlı mücadeleye hazır" ifadesini kullandı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov da yaptığı yazılı açıklamada, Bulgaristan’ın Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadığını belirterek "İnsanlığa karşı işlenmiş böylesi acımasız bir eylemi haklı gösterecek hiçbir gerekçe olamaz. Bu barbar saldırıyı organize edenlerin kısa sürede ortaya çıkarılacağından şüphemiz yoktur” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar