Cammu Keşmir'de iki gösterici öldü

Güvenlik güçlerinin protestoculara açtığı ateş sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Cammu Keşmir'de iki gösterici öldü
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, güvenlik güçlerinin bağımsızlık yanlısı Keşmirli göstericilere açtığı ateşte 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Bir polis memuru, Shopian bölgesinde bir köye yürüyüş düzenleyen protestocuları durdurmak isteyen polis ve paramilislerin bir genci öldürdüğünü, bir gencin de Anantnag bölgesinde polis ve göstericiler arasındaki çatışmalarda vurularak hayatını kaybettiğini bildirdi. Olaylarda 25 kişi de yaralandı.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede iki aydır devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği gösterilerde şimdiye kadar 70'in üzerinde Keşmirli hayatını kaybetti, 3 bine yakın sivil yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Yorumlar