Cammu Keşmir'de 3 Hint askeri öldü

Pakistan ordusu, nedensiz yere açılan ateşe yapılan misillemede 3 Hint askerinin öldüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Cammu Keşmir'de 3 Hint askeri öldü

Pakistan ordusunun, Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan tarafından nedensiz yere açılan ateşe yaptığı misillemede 3 Hint askerinin öldüğü bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hindistan sınır muhafızlarının açtıkları ateş ile Gheekol ve Mundal köylerinde cuma namazına hazırlanan sivilleri hedef aldığı, Pakistan askerlerinin sebepsiz yere açılan bu ateşe karşılık verdiği ve 3 Hindistan askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, misillemede çok sayıda Hindistan askerinin yaralandığı, Hindistan ordusuna ait 3 kontrol noktasının kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Hindistan ordusundan konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Bu arada Cammu Keşmir bölgesinde Hint askerlerinin bugün açtığı ateşte yaralananların sayısının 4'e yükseldiği belirtildi. Olayda Keşmirli bir genç hayatını kaybetmişti.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar