Ayrılıkçılar Moskova'da toplandı

Kendi ülkesinde ayrılıkçılığı çok ağır cezalandıran Putin, diğer ülke ayrılıkçılarının Moskova'daki kongresi için maddi destek sağladı

Google Haberlere Abone ol
Ayrılıkçılar Moskova'da toplandı
Farklı ülkelerden ayrılıkçılar Rusya’nın başkenti Moskova’da  uluslararası kongre düzenledi.
Rus Meduza sitesinin haberine göre, 25 Eylül, Pazar günü düzenlenen forum “Milletlerin Diyalogu. Halkların Kendi Kaderini Tayin Etme Hakkı ve Çok Kutuplu Dünyanın Kurulması”  adı altında gerçekleşti.

Ayrılıkçı hareketlerin kongresi Moskova’da ikinci kez düzenlendi. İlk kongre 2015’te Rusya Cumhurbaşkanlık İdaresine ait olan President Hotel’de yapılmıştı.

Organizatörlerin açıklamasına göre, 2016’da aynı yerde herkese yer yetmediği için son anda konferansın Ritz Carlton Moskova otelindeki daha büyük salonda düzenlemesine karar verildi.
Kongreye, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı teröristlerin kurduğu sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti (LNR) ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DNR) militanları, dünyanın tanımadığı Transdinyester Cumhuriyeti’nin sözde Bakanı, “Teksaslı kendi kaderini tayin etme hakkı hareketinin” üyesi Nathan Smith ve dünyanın çeşitli yerlerden gelen birçok ayrılıkçı daha katıldı, ayrıca kongrenin bazı “katılımcıları” konferansa gelemedikleri için onların video mesajları gösterildi.

QHA'nın haberine göre, örneğin Somali’nin kuzeyinde bulunan ve hiçbir ülkenin tanımadığı Somaliland “hükümeti” temsilcisi “ülkede yaşayan insanların soykırım ve ayrımcılığı” hakkında konuştu.

Bilindiği gibi Rusya’da ayrılıkçılık çağrıları için hapis cezası veriliyor, ancak birçok ülkenin ayrılıkçısını bir araya getiren söz konusu etkinlik için Devlet Başkanlığı bütçesinden 3.5 milyon ruble (54 bin dolar) ödenek ayrıldı.
 

Yorumlar