Asya'nın iki devinden milyar dolarlık anlaşmalar

Hindistan ile Rusya arasında enerji ve savunma alanında milyar dolarlık anlaşmalar imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Asya'nın iki devinden milyar dolarlık anlaşmalar
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan ziyaretinde milyar dolarlık yeni anlaşmalara imza attı. Putin ile Modi arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde iki ülke arasında savunma ve enerji işbirliği yapılacak. 

Asya'nın iki büyük ülkesi Rusya ve Hindistan arasında milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzalandı. Enerji ve savunma başta olmak üzere yapılan anlaşmalara Hindistan'da bugün imazalar atıldı. 

Sadece iki ülkenin iki enerji şirketi arasında imzalanan anlaşmaların büyüklüğü 12 milyar dolar. 

Savunma anlaşmaları kapsamında ise Hindistan'da bir helkopter üretim merkezinin kurulması ile Rusya'nın hava savunma sistemlerinin Hindistan'a ithal edilmesi de var. 

Hindistan Başbakanı Modi, iki ülke arasındaki yeni ilişkiler için, "Benzersiz ve ayrıcalıklı ilişkiler" tanımı yaptı. 

İki lider arasında yapılan görüşmelerden sonra yayınlanan bildiride Hindistan'ın BMGK daimi üyeliği adaylığına da vurgu yapıldı. Daha etkin işlev göstermesi için BM Güvenlik Konseyi'nde reforma ihtiyaç olduğu belirtilen bildiride Rusya'nın, Hindistan'ın daimi üye olarak katılımını desteklediği vurgulandı.

Uluslararası ilişkiler uzmanları, iki ülke arasındaki anlaşmaların son dönemlerde dünyada yeniden şekillenen yeni ittifakları ile Ortadoğu'daki gelişmeleri de etkileyeceğini düşünüyor. 

 

Yorumlar