Afganistan Taliban liderinin ölümünü doğruladı

Afganistan Devlet Başkanlığı, saldırıyı teyit etti

Google Haberlere Abone ol
Afganistan Taliban liderinin ölümünü doğruladı
Afganistan Devlet Başkanlığı, ülkedeki ABD güçlerinin insansız hava aracıyla (İHA) Taliban Lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’u hedef alan hava saldırısını teyit etti.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan’daki ABD güçlerinin Mansur’un hedef alınması için IHA ile saldırı düzenlediği belirtildi.

Afgan hükümetinin saldırıyla ilgili ayrıntıları topladığı ve bunları daha sonra yayınlanacağı ifade edilen açıklamada, Mansur’un Afganistan’ın dışında olduğu bildirildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu saldırı teröristlerin hiçbir yerde güvende olmadığını gösteriyor. Molla Mansur’un öldürülmesi durumunda, savaşa son vermek ve kendi ülkelerinde yaşamak isteyen Taliban grupları için yeni bir fırsat ortaya çıkmıştır. Bu gruplar şiddeti bırakarak barış sürecine katılabilir. Afgan hükümeti, Taliban gruplarına bu fırsatı kullanarak barışa katılıp güvenli bir yaşama sahip olmaları tavsiyesinde bulunuyor. Aynı zamanda Afgan güvenlik güçleri kendi ülkelerini savunmak ve yabancı çıkarlara hizmet eden gruplarla mücadele etmek için hazır durumdadır.”

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirmişti.

Taliban'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar