ABD'den Özbekistan'a taziye ziyareti

ABD Dışişleri Bakanlığının Güney ve Orta Asya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daniel Rosenblum, Özbekistan'ı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Özbekistan'a taziye ziyareti
ABD Dışişleri Bakanlığının Güney ve Orta Asya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daniel Rosenblum, temaslarda bulunmak üzere geldiği Taşkent'te Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüşerek Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un ölümü dolayısıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın taziye mesajını iletti.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rosenblum'un Dışişleri Bakanı Kamilov ile görüşmesinde, ABD Başkanı Barack Obama’nın Özbekistan halkına gönderdiği taziye mesajını ilettiği kaydedildi.

Kamilov ile Rosenblum arasındaki görüşmede, Özbekistan ve ABD arasındaki ikili ilişkiler hususunda görüş alışverişi yapıldığı belirtilen açıklamada, ABD’nın Taşkent Büyükelçisi Pamela Spratlen'in de hazır bulundu belirtildi.

Beyin kanaması geçirmesinin ardından cuma günü tedavi gördüğü hastanede vefat eden Kerimov, doğduğu Semerkant'taki Şahi Zinde Mezarlığına defnedildi. 1938 doğumlu Kerimov, 1989 yılından bu yana ülkeyi yönetiyordu.

Yorumlar