"M" plaka güzergah belgesi dosyaları hazırlanmasına artık gerek yok

Fatsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Küçüköksüz, Milli Eğitim taşımacılığı yapan "M" plakalı araçların güzergah belgesi dosyalarını hazırlamasına artık gerek olmadığını söyledi.Muammer Küçüköksüz yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
"M" plaka güzergah belgesi dosyaları hazırlanmasına artık gerek yok

Fatsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Küçüköksüz, Milli Eğitim taşımacılığı yapan "M" plakalı araçların güzergah belgesi dosyalarını hazırlamasına artık gerek olmadığını söyledi.

Muammer Küçüköksüz yaptığı açıklamada, “Bizlerin girişimleri doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesince verilen güzergah belgesi M plakalar için dosya hazırlamalarına artık gerek kalmadı. Esnafımız için çok önemli bir müjde. Bizler bunun için çalışmalar yaptık ve bizlere yardımcı olan bu konuda herkese teşekkür ederim” dedi.

Plakaları kalın olan araçların muayenede geçmediğini belirten Başkan Küçüköksüz, “Bu aralar sürücüler odamıza çok sayıda kanuna uygun şekilde plakaları bastırıyor. Tek tip plaka yazısı için sürücüler odamıza gelerek yeni plakalarını çıkartıyor. Günde 30 ile 50 arasında plaka basımı yapıyoruz bu konu ile ilgili. Bizim yöremizde aslında bir sıkıntı yoktu fakat bu plakaları doğu illerinde farklı amaçlarda kullandıkları için o yüzden böyle bir kanun çıkartıldı” diye konuştu.

"Korsan taşımacılığa bir türlü engel olamadık"

Korsan taşımacılığına bir türlü engel olamadıklarını söyleyen Küçüköksüz, “Yıllardır bu konu ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Bizler emniyet güçleri ile ortaklaşa çalışıyoruz fakat korsan araç durdurulduğunda yolcular ’biz ücret vermiyoruz’ denince görevli memura hiçbir şekilde ceza işlemleri uygulanamıyor. Kanunen bir şey yapılamadığı için bunun önüne geçilemiyor. Bizler vatandaşlarımızdan isteğimiz korsan araçlara binmesinler. Sürücülerimize sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar