Liseliler ‘ Mikro Ölçek İş Oyunu’ ile iş hayatına hazırlanıyor

Türkiye’de lise öğrencilerinin mezun olmadan iş hayatına hazırlanması için ‘ Mikro Ölçek İş Oyunu’ projesi hayata geçirilmeye hazırlanıyor.Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Ortaöğretim Kurumlarında uygulanmak üzere, Milli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Liseliler ‘ Mikro Ölçek İş Oyunu’ ile iş hayatına hazırlanıyor

Türkiye’de lise öğrencilerinin mezun olmadan iş hayatına hazırlanması için ‘ Mikro Ölçek İş Oyunu’ projesi hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Ortaöğretim Kurumlarında uygulanmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ve GIZ ile ortak yürütülen "Türkiye’de Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim" projesi kapsamında lise öğrencileri mezun olmadan önce iş hayatına hazırlanıyor.

Sparkessenstiftung finans grup tarafından hazırlanan ‘Mikro Ölçek İş Oyunu’ ile mezun olduktan sonra iş hayatına atılmak isteyen girişimci lise öğrencilerine, başarıya ulaşma yolları anlatılıyor. 6 Kasım 2017 tarihinde Gaziantep, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan eğitim, 6 gün süresince devam edecek. ‘Mikro Ölçek İş Oyunu’ öncelikle eğitmenlere aktarılacak ve ardından eğitmenler Türk ve Suriyeli öğrencilerle bu bilgileri oyun oynayarak paylaşacak.

Mikro Ölçek İş Oyununun ana amacı, katılımcıların kendi iş yerlerini kurduktan sonra, iş yerini nasıl yöneteceklerini, karşılarına çıkan engelleri ne şekilde aşacaklarını Türk ve Suriyeli lise öğrencilerine öğretmek. Oyun süresince öğrencilere anlatılacak olan konular ise, sadeleştirilmiş ekonomi, muhasebe ve pazarlama bilgileri, girişimcilik becerileri, finansal araçlara başvuru yöntemleri, girişimcilik bakış açısı, müşteri ilişkileri, piyasa dinamiklerinin değerlendirilme yöntemleri olacak. Tüm bu bilgilerin oyun aracılığı ile verilmesi, öğrencilerin ilgisini çekecek ve geleceklerine daha emin adımlar ile başlamalarına yardımcı olacak.

‘Micro Ölçek İş Oyunu’ her ülkenin kendi dinamiklerine göre Sparkassenstiftung Finans Grubu tarafından hazırlanmakta ve Türkiye’de BIZ finansmanı ile hayata geçirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ve GIZ tarafından uygulanmakta olan "Türkiye’de Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim" projesi kapsamında uygulanmaktadır. ‘Micro Ölçek İş Oyunu’, bugüne kadar farklı ülkelerden 30 bin kişiye ulaşmış bir oyun. Oyun gruplar halinde oynanıyor. Her grup kendi portakal suyu dükkanını kuruyor ve bu dükkanı işletmeye başlıyor. Önüne bu süreçte çıkan zorlukları aşabilmesi için bazı kartlar veriliyor. Bu kartlar ile doğru yolun ne olduğu anlatılıyor. Aldığı kararların sonuçlarını da gören grup üyeleri oyun süresince bir işletmeyi başarıya ulaştırma yöntemlerini görmüş oluyorlar.

Yorumlar