Sınırda teyakkuz hali!

Güvenli bölge için hazırlık yapan asker tedbirlerini artırdı. Savaş pilotlarının izinleri kaldırıldı, F-16'lar 'vur' emriyle keşif yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Sınırda teyakkuz hali!
 Hükümetin 'hazır ol' talimatının ardından TSK teyakkuza geçti. IŞİD'in saldırıları ve çatışmaların Türkiye sınırına yakın bölgelerde sürmesi nedeniyle sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Bölgede kuş uçurtmayan asker, Türkiye'ye yönelebilecek herhangi bir saldırı ihtimaline karşı 24 saat alarm durumunda.
Diyarbakır'da konuşlu 8. Ana Jet Üssü'ne muhtemel müdahale için 20 adet F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. Her türlü ihtimale karşı da bütün izinler kaldırıldı. Her gün Irak ve Suriye sınırlarında keşif uçuşları yapan savaş uçakları, tam mühimmatlı ve 'vur' emri ile havalanıyor. Pilotlar, karşılaşacakları her türlü olumsuzluğa anında müdahale yetkisi aldı.

İnsansız hava araçları aracılığıyla da sürekli istihbarat toplanıyor. Elde edilen görüntüler, Ankara'da an be an izleniyor.  Kilis'te ise 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı hudut birlikleri, yaklaşık 190 kilometrelik güzergâhta kuş uçurtmuyor. DAEŞ'in kontrolündeki bölgenin karşısındaki sınır hattına "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip yerli üretim fırtına obüsleri konuşlandırıldı. Bölgede ayrıca geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, taktik tekerlekli zırhlı aracı, tanklar ve hava savunma sistemleri bulunuyor. Askeri personel, 360 derece kamera kaydı yapabilen kobra zırhlı muharebe araçlarıyla sınır hattında devriye görevi yapıyor.
Öte yandan, Türkiye'nin Suriye sınırına güvenli bölge kurma talebi gündemde iken ABD'den Ankara'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. ABD'li Senatör Tim Kaine başkanlığındaki Kongre heyeti Ankara'da temaslarda bulundu. İlk durak olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen ABD'li heyeti, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu kabul etti. 

Kaynak: Turkiye

Yorumlar