Silah zoruyla hesabına para aktaran işadamına 14 yıl 2 ay hapis

Maltepe’de bir bankanın kadın müdürünün başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı Ramazan Kenan Albayrak, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Silah zoruyla hesabına para aktaran işadamına 14 yıl 2 ay hapis

Maltepe’de bir bankanın kadın müdürünün başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı Ramazan Kenan Albayrak, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Maltepe’de bir bankanın kadın müdürünün başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı Ramazan Kenan Albayrak’ın "nitelikli silahla yağma" ve "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 61 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ramazan Kenan Albayrak cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya sanık Gül Özder katılmadı.

Müşteki bankanın avukatı, "Tüm zararlarımız giderilmiştir. Şikayetimiz devam etmektedir. Davaya katılmayı talep ediyoruz" dedi. Mahkeme, bankanın müşteki olarak davaya katılma talebini kabul etti. Müşteki bankanın avukatı söz alarak, "Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı bankanın zararının giderildiğini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Ramazan Kenan Albayrak, "Daha önceki savunmalarımı tekrar ederim, çok üzgünüm. Yaşadıklarım nedeniyle söyleyecek bir cümle bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

"Benim akıl sağlığım yerindedir, rapor istemiyorum"

Akıl sağlığına ilişkin sorulan soru üzerine sanık, "Benim akıl sağlığım yerindedir. Adli Tıp’tan rapor istemiyorum. Yüzümde maske yok, kimliğimi gizlemiyorum. Olay günü neden öyle yaptığımı bilemiyorum, Çok üzgünüm efendim" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ramazan Kenan Albayrak’ı, "iş yerinde silahlı nitelikli yağma" suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada iyi hal indirimi de uygulayan mahkeme, sanığın 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanık hakkında banka müdiresi ve güvenlik görevlisine yönelik eylemi nedeni ile "iki kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığı "nitelikli silahlı yağma" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Albayrak’ı "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezayı sabıkasız oluşu gerekçesi ile erteledi. Mahkeme ayrıca sanık Gül Özder’in ise beraatine karar verdi.

Yorumlar