Sakarya’da havuzda elektrik faciası: 5 ölü

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan bir Aquapark’ta meydana gelen elektrik kaçağı faciasında 5 kişi hayatını kaybetti. İddiaya göre havuzda yüzen 3 çocuk elektrik akımına kapıldı. Çocukların çırpındığını gören işlet sahipleri de havuza girdi, onlar da hayatını kaybetti. İşletmede ihmal olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya’da havuzda elektrik faciası: 5 ölü

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Akyazı İlçesi'nde aqua parkta havuzda yüzen Gökay Yıldırım, Nurullah Ünlütürk ve Mert Kalıç adlı 3 çocuk, akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı. Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalplerinin durduğu belirlenen 5 kişinin hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi. 

BABA VE OĞUL KURTARMAK İÇİN ATLADILAR 

Havuz içinde elektrik akımına kapılan Gökay Yıldırımgeç (15), Nurullah Ünlütürk (16), Mert Kaliç su içinde çarpılırken, çocukların suda çırpındığını gören işletme sahibi Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya (29), suda çırpınan çocukları görünce kurtarmak için havuza atladı. Akıma kapılarak ağır yaralanan ve kalplerinin durduğu öğrenilen 5 kişi olay yerine sevk edilen 112 Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yaralılar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olay sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve savcı olay yerinde incelemelerde bulunurken, konuyla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Yorumlar