Patriot Hava Savunma Sistemleri görüntülendi

NATO'dan talep edilerek kurulan Patriot Hava Savunma Sistemleri, Suriye'den gelebilecek olası bir hava saldırısına karşı görev yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Patriot Hava Savunma Sistemleri görüntülendi

NATO'dan talebimizle 2013 yılında Adana İncirlik Hava Üssü, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te kurulan Patriot Hava Savunma Sistemleri olası bir hava saldırısı için görev yapıyor.

Türkiye'nin NATO'dan talep etmesiyle 2013'te Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e kurulan Patriot Hava Savunma Sistemleri, Suriye'den bölgeye gelebilecek hava saldırısına karşı konuşlandırıldı. ABD'lilerin Gaziantep'e, Almanların ise Kahramanmaraş'a kurduğu füze sistemleri görev süresi sona erince ülkelerine döndü. Körfez Savaşı'nda aktif rol oynayan ve halen Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin uçakları ile insansız hava araçları bulunan ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü'nde, ilk önce Hollanda Patriot füze savunması sistemi kurmuş, bu ülke görevi 2015'te İspanya'ya devretmişti. 

İNCİRLİK ÜSSÜ 64 YILDIR FAALİYETTE

İncirlik Üssü, 1954 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak olarak kullanıma açıldı. Yönetimi ve denetimiTSK'da olan İncirlik, aynı zamanda NATO'nun önemli bir bölgesel depo üssü. Adana'da kentin doğu yakasında kalan üs, Akdeniz'e 56 kilometre uzaklıkta.

RADAR MENZİLİ 105 KİLOMETRE

Patriot hava savunma sistemine sahip üç NATO ülkesinden; ABD, Almanya ve Hollanda’dan Türkiye’ye bu sistemler geldi ve Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana’ya yerleştirildi. 2015 yılbaşında Adana'da konuşlu olan Hollanda Patriot birliğinin yerini İspanyollar aldı.

Bu sistemlerin radar menzili 105 kilometre. Yani ancak bu yarıçapta bir alana giren füze tespit ediliyor. Ardından da onu yok etmeyi amaçlayan füzeler otomatik olarak fırlatılıyor.

Yorumlar