Özel halk otobüsçüleri 'saldırılar'dan şikayetçi

Son günlerde özel halk otobüslerinde yaşanan saldırı olayları, otobüsçüleri endişelendiriyor

Google Haberlere Abone ol
Özel halk otobüsçüleri 'saldırılar'dan şikayetçi
Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin farklı şehirlerinde son günlerde özel halk otobüslerinde yaşanan şiddet olayları, otobüsçüleri endişelendirmeye başladı. Can güvenliklerinin olmadığından şikayet eden otobüsçüler, saldırıların bir an önce durması için gerekil önlemlerin alınmasını istiyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), otobüs şoförlerine yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu belirterek, saldırıların bir an önce durdurulması gerektiği vurgulandı. 

TÖHOB açıklamasında şöyle denildi: Son günlerde çeşitli kentlerimizde meydana özel halk otobüsü şoförlerine yönelik darp ve gasp eylemleri açık bir şiddet gösterisidir.
 
Kentli insanların ulaşımına yardımcı olan ve toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsü şoförlerine olumsuz etki yapan bu tür davranışların kamuoyu tarafından desteklenmediği bilinmektedir.
 
Özel halk otobüsleri sundukları hizmet nedeniyle yolcuları güvenle, konforla,  kaliteyle taşımakla anılmak istemektedir.
 
Yeni nesil otobüslerdeki kamera sistemleri sayesinde bugüne kadar özel halk otobüsü aleyhine sergilenen davranışlar ve haksızlıklar artık rahatlıkla saptanabilmektedir.
 
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da ve İstanbul’da benzer iki olay kamera görüntüleri eşliğinde televizyon haberlerinde yer almıştır. Her iki olayda da oluşturulan çete benzeri topluluklar özel halk otobüsü şoförlerine yönelik şiddete başvurmuşlardır. Bu ve benzer olayları artmasından endişe duyulmalıdır.
 
Gün boyu trafikte zorlu saatler geçiren, yüzlerce kişiyle karşı karşıya gelen şoförlerimize yönelik bu tür saldırılar, psikolojik zaafa yol açmaktadır. Topluma hizmet eden kişilere karşı gerçekleştirilen bu şiddet hareketini kınıyor, faillerinin gereken yaptırımlara uğratılmasını bekliyoruz. Saygılarımızla.



 

Yorumlar