Okul bahçelerini polis izleyecek

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Coşkun, “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında 2016-2017 yılında çalışmalara başladıklarını, bu eğitim yılında da çalışmaların aralıksız süreceğini...

Google Haberlere Abone ol
Okul bahçelerini polis izleyecek

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Coşkun, “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında 2016-2017 yılında çalışmalara başladıklarını, bu eğitim yılında da çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Coşkun, bu yıl üzerinde durulan “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Geçen yıl 34 rütbeli personel 12 ekip okullarda görevlendirildi”

Güvenli okul, güvenli eğitim projesi kapsamında geçen yıl okullarda 34 rütbeli personel ile 12 ekibin görev yaptığını dile getiren Coşkun, “2016-2017 eğitim-öğretim döneminde il merkezimiz polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan 30 ilköğretim ve 34 ortaokul ile 18 liseye okul irtibat görevlisi olarak toplam 34 rütbeli personelimiz ile 12 ekibimiz görevlendirilmiştir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da il merkezimiz polis sorumluluk bölgesinde bulunan ilk ve ortaokullar ile liselere güvenli eğitim koordinasyon görevlisi adı altında ekipler görevlendirilecektir” dedi.

“Okullar olaylara göre 3 gruba ayrılacak”

Şube Müdürü Coşkun, okullarda suç türlerini 3 risk grubuna ayıracaklarını ifade ederek “ Okullar meydana gelen suç sayıları ve suç türlerine göre 3 risk grubuna ayrılacaktır. Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi okulların risk derecesine göre haftada bir, on beş günde bir ve ayda bir olmak üzere okul müdürleri ile gerekli görüşmeleri yapacak, kendilerine aktarılan sorunları en kısa sürede çözmek için çalışma başlatacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Okul önünde rahatsızlık veren 11 şahsa tebligat yapıldı”

Şube Müdürü Mehmet Ali Coşkun, geçen yıl alınan kararla okul önlerinde gereksiz dolaşan 11 kişiye tebligat yapıldığına vurgu yaparak “2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 23 Ocak 2012 tarih ve 1 sayılı alınan valilik kararı ile okul önlerinde ve çevresinde rahatsızlık verdiği tespit edilen şahıslara kabahatler kanununun 32. Maddesinin uygulanması ve konunun titizlikle takip edilmesi için 22 Eylül 2016 tarih ve 02156 sayılı yazı ile merkez ve ilçe teşkilatlarımız bilgilendirilmiştir. Bu çerçevede gerekli kontroller titizlikle yapılarak 11 şahıs hakkında gerekli işlemle yapılarak tebligatları gönderilmiştir. Ayrıca bu yıl ki eğitim-öğretim yılında da çalışmalarımız aralıksız sürecektir” dedi.

“Toplam 57 iş yeri kontrol edildi”

Coşkun, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında toplamda 57 iş yerinin kontrol edildiğini ifade ederek “Okullara yakın olan ve genellikle öğrencilerin gidebileceği 38 internet kafe ile 19 umuma açık yer kontrol edildi. Bu yerlerde herhangi bir eksikliğe rastlanmadı. Aynı çalışmalar bu yılda hız kazanarak devam edecek” şeklinde konuştu.

“Servis denetimleri sürecek”

Eğitim Şube Müdürü Coşkun, geçen yıl okul servisleri ile ilgili aralıksız denetim yapıldığına işaret ederek “2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde 193 okul servis sürücüsünün GBT sorguları yapılmış ve engel hali olan sürücüye rastlanılmamıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da servis şoförlerinin GBT sorgulamaları okulların açılmasından önce tamamlanacaktır. Ancak okul servis şoförlerinin okulların açılmasından önce başvuru yapmaları gerekiyor. Yine 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde 549 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, eksiği bulunan 81 sürücüye idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca okul servis araçları üzerinde sigorta, muayene, özel izin belgesi, DUR ve OKUL TAŞITI levhaları, servis rehberi, her koltukta emniyet kemeri, filmli cam ve lastik gibi konularda da kontroller devam edecektir” dedi.

“Trafik dedektifleri eğitimleri sürecek”

Trafikte özellikle öğrencilerin daha güvenli yolculuk etmesi için trafik dedektifleri eğitim programlarının uygulamasının devam edeceğine dikkat çeken Coşkun, “2013-2014 eğitim-öğretim yılında 33 okulda 3 bin 428, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 75 okulda 9 bin 344, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 52 okulda 5 bin 735 ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da 7 bin 544 öğrenciye eğitim verilmiştir. Eğitimler bu yılda devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“Okul bahçeleri MOBESE ile izlenecek”

Coşkun, okul bahçelerinin MOBESE kameraları ile izleneceğini belirterek “Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde Düzce için yapılmakta olan genişleme ve modernizasyon projesi hazırlanırken, öncelikli olarak okul güvenliği esas alınmış ve proje kapsamında ilave olarak yapılan 55 noktanın Yeşiltepe İlkokulu, Atatürk Lisesi, Bilgi Ortaokulu, 23 Nisan İlkokulu, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, Fatih Endüstri Meslek Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Beyciler İlk ve Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Işık İlkokulu, Rıza Malatyalı İlkokulu, Aziziye İlkokulu, Kız Meslek Lisesi, Pakmaya, 100. Yıl, Hamidiye, Sancaklar ilkokulları ve Uzunmustafa İlkokulu ile Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 21 okulun doğrudan okul bahçelerini görüntüleyecek şekilde konuşlandırılmıştır. Modernizasyon ve genişleme projesi işinin yüzde 60’ı tamamlanmış, tamamının ise Kasım ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.

“10 iş yerine oyun aletleri kanuna muhalefetten işlem yapıldı”

Coşkun, okul çevrelerinde bulunan 10 iş yerine ceza uygulandığını ifade ederek “Okulların etrafında bulunan umuma açık iş yerlerine yapılan baskınlarda, 18 adet sigaramatik, 3 adet şarjmatik, 3 adet sakızmatik ve 1 adet çarkıfelek kumar makineleri alınarak 10 işyerine bin 72 oyun alet ve makineleri hakkında kanuna muhalefet suçundan işlem yapılmıştır” şeklinde konuştu.

“Metruk alanlarda kontroller sürüyor”

Özellikle okullara yakın metruk alanlarda denetim ve kontrollerin sürdüğüne dikkat çeken Coşkun, “2016 yılında metruk alanlarla ilgili olarak yapılan 2 bin 657 denetimlerde 17 şahsa uyuşturucu madde kullanmak, 6 şahsa sarhoşluktan, 8 şahsa ateşli silah ve kesici alet bulundurmaktan işlem yapılmıştır. 2017 yılının ilk 8 ayında ise metruk alanlara 396 denetim yapılmıştır. Bu alanlara 4 şahsa uyuşturucu madde kullanmaktan, 10 şahsa sarhoşluktan cezai işlem uygulanmıştır” dedi.

Coşkun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 12 okulun yakınlarında uyuşturucu madde yakalandığına dikkat çekerek olaylarla ilgili olarak 22 şahsın göz altına alındığını söyledi.

“Sokak satıcıları ile mücadele yüzde 100 arttı”

Coşkun son olarak, geçen yıla göre Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün sokak satıcıları ile mücadelesinin yüzde 100 artış gösterdiğine dikkat çekerek “ 2016 yılı içerisinde uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak ile uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan toplamda 499 olay meydana gelmiş, 566 şüpheli hakkına işlem yapılmış, bu şüphelilerden 32’si tutuklanmış, 10 tanesi ise adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır. 2017 yılında ise aynı suçlardan 291 olay meydana gelmiş olaylarla ilgili olarak 380 şahıs hakkında işlem yapılmış, bu şahıslardan 67’si tutuklanmış, 16’sı ise adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır” dedi.

Yorumlar