Kuşadası’nda zemini kayan evlerdeki tehlike sürüyor

Kuşadası’nda dün akşam bir inşaatın hafriyat çalışması sırasında temeli zarar gören 3 apartmandaki 14 dairenin tedbir amaçlı olarak boşaltılmasıyla başlayan tehlike sürüyor.Kuşadası Türkmen Mahallesi 50. Yıl Caddesi Varlık Sokak’taki...

Google Haberlere Abone ol
Kuşadası’nda zemini kayan evlerdeki tehlike sürüyor

Kuşadası’nda dün akşam bir inşaatın hafriyat çalışması sırasında temeli zarar gören 3 apartmandaki 14 dairenin tedbir amaçlı olarak boşaltılmasıyla başlayan tehlike sürüyor.

Kuşadası Türkmen Mahallesi 50. Yıl Caddesi Varlık Sokak’taki bir inşaatın hafriyat çalışması sırasında Muzaffer Sevinç Sokak üzerindeki Erdinç Apartmanı ile 50 Yıl Caddesi üzerinde bulunan Güneş ve Akile apartmanlarının zeminlerinde kayma meydana gelmişti. Yaşanan toprak kayması sırasında Güneş Apartmanı’nın giriş katında bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Ege Et Satış Mağazası ile bir kuaför dükkanın da arka bölümleri büyük hasar görmüştü. 30 kişinin yaşadığı 3 apartmanda yaşanan tehlike üzerine polis ekipleri çevrede önlem alırken, olay yerine gelen Kuşadası Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü ekipleri de inceleme başlatmıştı. İnceleme sonucunda ilk etapta hafriyat çalışmasından etkilenen 14 daire boşaltılmış ve apartmanlar Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından mühürlenmişti. Boşaltılan dairelerde yaşayan ve evlerini zorunlu olarak terk etmek zorunda kalan 30 kişi geceyi ailelerinin yanında geçirmek zorunda kalmıştı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılan bir apartmanın temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatırken, yaşanan tehlikenin giderilmesi için inşaatı yapan firma tarafından ek önlemler alınmaya başlandı.

Yetkililer, yapılan düzenleme çalışmalarının ardından 3 apartmanı tehdit eden tehlikenin kalkmasıyla 14 daireyi boşaltan 30 kişinin yeniden evlerine dönebileceğini söylediler.

Yorumlar