Kazada hayatlarını kaybeden kuzenler yan yana toprağa verildi

Ankara Kalecik’teki otobüs kazasında hayatlarını kaybeden iki kuzen, Kastamonu’nun Küre ilçesinde yan yana toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kazada hayatlarını kaybeden kuzenler yan yana toprağa verildi

Ankara Kalecik’teki otobüs kazasında hayatlarını kaybeden iki kuzen, Kastamonu’nun Küre ilçesinde yan yana toprağa verildi.

Kastamonu’nun Küre ilçesinde ikamet eden ve 2013 yılında Kastamonu Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölümünden mezun olan İlknur Bideci, Ankara’da bir sınava katılmak için Ankara Gazi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden geçtiğimiz yıl mezun olan kuzeni Öznur Bideci’den yardım istedi. Ankara’yı bilmediği için kuzeni Öznur Bideci ile Ankara’ya gitmeye karar veren İlknur Bideci, yolcu otobüsünde aynı koltuğa yan yana bindiler. Yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu Öznur Bideci ile kuzeni İlknur Bideci hayatlarını kaybetti.

İlknur Bideci ile kuzeni Öznur Bideci’nin cenazeleri, Ankara Adli Tıp Kurumundan alınarak Kastamonu Devlet Hastanesinin morguna getirildi. Morgdan alınan cenazeler, Küre ilçesine götürülerek baba ocağından helallik istendi. Helalliğin alınmasının ardından Küre’ye bağlı Alacık köyünde Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Küre Alacık Köyü Çolak Mahallesi Camisinde cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra Öznur Bideci ve kuzeni İlknur Bideci, gözyaşları arasında aile kabristanlığına götürülerek burada defnedildi. Cenazede, kazada hayatını kaybeden kuzenlerin ailesi ayakta durmakta güçlük çekti.

Ayı korkusu mezara tel örgü ördürdü

Geçtiğimiz yıllarda Kastamonu’da aç kalan ayıların yeni defnedilen mezarları açarak cesetleri mezardan çıkartması nedeniyle Küre’ye bağlı Alacık köyünde defnedilen İlknur Bideci ile kuzeni Öznur Bideci’nin mezarı tel örgü ile kaplandı. Yan yana mezarlığa defnedilen kuzenlerin mezarları da ayı saldırısına karşı kireç dökülerek koruma altına alınmaya çalışıldı.

Yorumlar