Kars polisinden “Kars Kale-1” güvenlik uygulaması

Kars’ta, “Kars Kale-1” güvenlik ve asayiş uygulaması kapsamında polis adeta kuş uçurtmadı. Kars Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde buluşan Asayiş, TEM, KOM, Özel Hareket ve trafik ekipleri, kentin 4 bir yanında...

Google Haberlere Abone ol
Kars polisinden “Kars Kale-1” güvenlik uygulaması

Kars’ta, “Kars Kale-1” güvenlik ve asayiş uygulaması kapsamında polis adeta kuş uçurtmadı. Kars Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde buluşan Asayiş, TEM, KOM, Özel Hareket ve trafik ekipleri, kentin 4 bir yanında güvenlik uygulaması yaptı.

Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Erdem, “Bugünkü uygulamamız, Kars Kale-1 uygulaması, Kars ilimizde meydana gelebilecek muhtemel olayları önceden önlemek, daha önce meydana gelmiş olayların şüphelilerini tespit etmek, yakalamak” dedi. Erdem, “Kars halkının huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, Kars Sulh Ceza Hakimliği’nden aldığımız karara istinaden bugün 20.00-24.00 saatleri arasında 4 sabit noktada ve umuma açık yerlerde 16 aracımız, 17 ekibimiz toplam 122 personelimizle birlikte SGK’dan görevli arkadaşlar, belediyeden görevli arkadaşlarında katılımı ve desteği ile Kars Kale-1 uygulamasını, asayiş uygulamasını başlatıyoruz. Uygulamada bundan sonra Kars’ımızın huzur ve güvenliği açısından zaman zaman tekrar edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Çevik Kuvvet yerleşkesinden çıkan ekiplere, özel harekat polisleri de zırhlı araçlarla eşlik etti. Kars’ta 16 araç, 17 ekip ve 122 polisin görev aldığı uygulamada, sabit noktalarda durdurulan araçlar, teke tek arandı. Araç sürücülerinin GBT sorguları yapıldı. Polis ekipleri kentte umuma açık yerlerde vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen “Kars Kale-1” güvenlik ve asayiş uygulamasının zaman zaman yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar