İstanbul'da PKK ve DEAŞ'a eş zamanlı operasyon

İstanbul'da dün gece terör örgütlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Arnavutköy, Bahçelievler, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Pendik ve Sancaktepe ilçelerinde 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Fatih'te ise

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da PKK ve DEAŞ'a eş zamanlı operasyon

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da dün gece terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına götürüldü. Dün akşam düzenlenen bir başka operasyon sırasında ise bir polis memuru şehit düşmüş, bir şüpheli de vurularak öldürülmüştü. 

PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın, Hakkari Şemdinli ve Siirt Eruh ilçelerinde 15 Ağustos 1984 tarihinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin yıl dönümünde İstanbul'da şiddet içerikli korsan gösteri, silahlı saldırı gibi eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerce yapılan çalışmaların ardından 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik Arnavutköy, Bahçelievler, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Pendik ve Sancaktepe ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

DEAŞ OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde DEAŞ’lı teröristin bıçakla saldırı sonucu polis memuru Sinan Acar’ı şehit etmesinin ardından terörle mücadele ekipleri Fatih, Aksaray’da operasyon düzenledi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi üzerinde bulunan yerleşkesinde DEAŞ’lı teröristin bıçakla saldırdığı polis memuru Sinan Acar’ı şehit etmesinin ardından polis ekipleri alarma geçti. Terörle mücadele ekipleri, özel harekat polisleri eşliğinde Fatih, Aksaray’da bazı adreslere operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler özel harekat polisleri eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ANKARA'DA DA PKK'YA OPERASYON

Ankara'da da bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, cumhuriyet savcılığının biri ihbar, diğeri planlı olmak üzere PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik iki ayrı soruşturma dosyasının birleştirilmesi talimatıyla 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Sabah saatlerinde Ankara polisi tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında HDP'nin Mamak ve Etimesgut'taki iki ilçe eş başkanının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde arama yapan polis ekipleri, şüphelileri sağlık kontrolünün ardından sorgulamak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine

götürdü.

Diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Yorumlar