Hatay'da taciz gerginliği

Hatay'ın Antakya ilçesinde bir kadının Suriyeliler tarafından taciz edildiği iddiası üzerine mahalleli ile Suriyeliler arasında gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da taciz gerginliği
 Hatay'ın Antakya ilçesinde bir kadının Suriyeliler tarafından taciz edildiği iddiası üzerine mahalleli ile Suriyeliler arasında gerginlik yaşandı.
MAHALLELİ ARAYA GİRDİ
İddiaya göre, Sofular Mahallesi'nde 2 çocuk annesi Ahsen Süloğlu'na (22) sözlü tacizde bulunan Suriyeli bir grup, Süloğlu'nun abisini yanına çağırmasına rağmen tacize devam edince tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kısa sürede arbedeye dönüşmesiyle mahalleli araya girdi ve gerginliği önledi.
Gerginliğe sebep olan Suriyeliler de bölgeye gelen polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Olayın ardından bir grup Suriyeli mahalleye tekrar gelerek evlerin camlarını kırıp olay yerinden kaçarken, bölgede yakalanan bir Suriyelinin darp edilerek hastanelik edildiği öğrenildi.
"BİZE ARAPÇA KÜFÜR ETTİLER"
Evine giderken yolu kesilerek taciz edildiğini iddia eden Ahsen Süloğlu (22), "Aşağıda bulunan parkın yakınlarında arabadayken 2 erkek 1 kadın Suriyeli tarafından taciz edildim, arabamı park edip eve geçinceye kadar tacizleri sürdü vazgeçmediler. Durum böyle olunca abime seslendim ve dışarıya çıktı amaçlarını sordu onlarda Arapça bize küfür ettiler. Daha sonra evimizin önünden ayrıldılar olay bitti sandık ama 15 dakika sonra yaklaşık 60 kişi mahalleye gelerek ellerinde satır, kazma, kürek, sopalarla evimize saldırarak içeriye girmek istediler, camlarımızı kırdılar evdekilerin hepsi içeriye girmesinler diye kapıya destek sağladık giremediler canımızı zor kurtardık" dedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri mahallede güvenlik önlemlerini artırırken, mahalleliyi de sakinleştirerek evlerine dönmelerini sağladı.

Yorumlar