Bir kişiyi öldüren 4 kişiyi yaralayan polis, yeniden yargılanmaya başlandı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 5 yıl önce ekip otosuna çarpan otomobildeki Emrah Barlak’ı çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası alan polis memuru, Yargıtay tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Bir kişiyi öldüren 4 kişiyi yaralayan polis, yeniden yargılanmaya başlandı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 5 yıl önce ekip otosuna çarpan otomobildeki Emrah Barlak’ı çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası alan polis memuru, Yargıtay tarafından kararın bozulmasıyla yeniden yargılanmaya başlandı.

İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yeniden görülmeye başlanan duruşmaya; tutuksuz sanık İmran K., sanık avukatları, başka bir suçtan hükümlü bulunan müşteki Erhan Barlak, baba Nusrettin Barlak, anne Gülepaşa Barlak ve ailenin avukatları katıldı. Sanık İmran K., Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını, daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve saldırıya uğrayınca kendini savunmak zoruna kaldığını söyledi. Müşteki Erhan Barlak, baba Nusrettin Barlak ve anne Gülepaşa Barlak, Yargıtay’ın bozma kararına uyulmamasını isteyip, daha önce mahkemenin verdiği kararın doğru olmadığını ileri sürerek, ortada bir cinayetin olduğunu ve sanığa ceza verilmesini talep etti. Mağdur ailenin avukatları, mahkemenin Yargıtay’ın vermiş olduğu bozma kararına direnmesi gerektiğini, mahkemeden sanığa "kasten adam öldürme" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından ceza vermesi gerektiğini söylediler. Sanık avukatları ise Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını talep etti. Duruşma savcısı verdiği mütalaasında, Yargıtay’ın bozma ilamının usul ve yasaya uygun bulunduğundan bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi yönünde talepleri olup olmadığı konusunda süre verilmesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Olay, 12 Ağustos 2012 tarihinde 9781 Sokak ile 3800 Sokak kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Asayiş şubede görevli ekip otosu, iddiaya göre devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz Erhan Barlak’ın kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı. Çıkan tartışmada polis memuru İmran K. iddiaya göre silahına davrandı ve Emrah Barlak da bu silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Aynı olayda Erhan Barlak ve Faruk Karahan ise yaralandı. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuru İmran K. açığa alındı ve açılan davada mahkemece tutuklandı. Sanık polis memuru İmran K. hakkında, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl istemiyle dava açıldı. Polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Sanık İmran K., üç yıl önce 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Emrah Barlak’ın ailesinin avukatları kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediğini belirterek, sanığın beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Yorumlar