Bağcılar'da 1 milyonluk silahlı gasp

Bağcılar'da satın alacağı bina için bankadan 960 bin lira para çeken İşadamı Özcan Ç. gaspçıların saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da 1 milyonluk silahlı gasp

Bankadan itibaren işadamının aracını takip eden 3 şüpheli, silahla camı kırdıktan sonra içi para dolu çuvalı çalarak kaçtılar. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayın ardından harekete geçen polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Saldırganlar adliyeye sevk edildi.

SOYGUN ANI FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

Bağcılar, Güneşli mahallesinde 5 Şubat 2014 tarihinde polise başvuran işadamı Özcan Ç. bankadan çektiği 960 bin liranın kendisine saldıran üç kişi tarafından çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Poliste ifade veren işadamı Özcan C. “Bir binayı satın almak için 2 milyon 700 bin liraya anlaşmıştım. Paranın ilk bölümünü ödemek için yanımdaki arkadaşımla birlikte bankaya gittik. Ben bankadan 1 milyon lira çektim. 40 bin lirasını arkadaşıma borç verdim. Geri kalan 960 bin lirayı bir çuvala koyduk. Birlikte bina sahibi ile buluşmaya gitmeden arkadaşım parayı işyerine bırakmak istediğini söyledi. Oraya gidince o araçtan indi. Bir süre sonra yanıma yaklaşan iki kişi silahla ateş ederek camı kırıp para dolu çuvalı aldı. Onları bekleyen arkadaşları ile birlikte kaçtılarö dedi.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SAYESİNDE YAKALANDILAR 

Polisi alarma geçiren olayın ardından sokaktaki güvenlik kameraları incelendiğinde soygunun saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Polis bu görüntüleri kullanarak şüphelilerin kaçtığı aracı tespit etti. Elde edilen ipuçları sayesinde kimlikleri tespit edilen şüpheliler önceki gün düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerle birlikte olay sırasında kullandıkları tabanca ve iki otomobil ele geçirildi.

EVLERİNDE HİNT KENEVİRİ YETİŞTİRİYORLARMIŞ

Gasp Büro Amirliğine getirilen Evren D.(33), Oktay K.(39) ile Temel A.(31) olayla ilgili sorgulandı. Kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerin evinde yapılan aramada saksılarda uyuşturucu yapımında kullanılan Hint Keneviri yetiştirdikleri ortaya çıktı. Polis evin balkonunda ve salonda lambalar yardımıyla yetiştirilen hint kenevirlerini imha etti.

POLİS KAYIP 960 BİN LİRANIN PEŞİNDE

Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilirken polis halen kayıp olan 960 bin liranın peşine düştü. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Suç Gelirleriyle Mücadele Bürosu şüphelilerin ve akrabalarının banka hesaplarını incelemeye aldı. Bu hesaplardaki ani para artışlarının tespit edilerek geri alınması için yasal takip başlatılacağı öğrenildi.

Yorumlar