AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: "İçerideki hainleri, üniformalı teröristleri yok etmiş bir ordu, tekrar, dünyanın parmakla gösterilecek ordusu haline gelecek. Artık kimin ne dediği umurumuzda değil, önemli olan Türkiye'nin ve Türk milletinin ne dediğidir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, içerideki hainleri, üniformalı teröristleri yok etmiş bir ordunun, tekrar, dünyanın parmakla gösterilecek ordusu haline geleceğini belirterek, "15 Temmuzda FETÖ başarılı olamadı ama onun kardeş örgütü, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi alçakça saldırıları yapıyor, onun bıraktığı boşluğu dolduruyor." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, çıkardıkları KHK'larla Türk Silahlı Kuvvetlerini, darbe öncesine yani olması gerektiği asli yerine taşıdıklarını bildirdi.

Her darbe sonrasında ordunun biraz daha zayıfladığını, ordunun ve askerin biraz daha tartışılır hale getirildiğini, ordunun vatan savunması noktasında zayıf düşürüldüğüne işaret eden Yıldırım, "Ordumuzu bugün yeniden şanlı, şerefli, muzaffer bir konuma yükseltiyoruz. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığını yeniden yapılandırdık. Bundan böyle, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır." ifadesini kullandı.
Başbakan Yıldırım, Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) toplanma usulünü ve yapısını değiştirdiklerini söyledi.

 "ASKER, İŞİNİ YAPACAK; FABRİKAYLA, TERSANEYLE UĞRAŞMAYACAK"

Asırlar boyunca subay ve astsubay yetiştiren, özellikle 1980 sonrasında bünyeye giren haşhaşi virüslerle zehirlenen askeri okulları yeniden ele aldıklarını, harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarını Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında birleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecek. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına bütün liselerden, meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık.

Askeriyenin elinde Genelkurmaya bağlı bir sürü fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, fabrikayla, tersaneyle, tamir bakım atölyesiyle uğraşmayacak. Bütün bunları Genelkurmaydan aldık Milli Savunma Bakanlığına verdik; onlar işini yapsın, Milli Savunma Bakanlığı da harbe hazırlık için onların ihtiyacı olan silah ve aleti, her şeyi temin etsin."
Başbakan Yıldırım, askeri yargıda da düzenlemeler yaptıklarına değinerek, askeri yargının sadece disiplin konuları ile sınırlı olarak Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstereceğini bildirdi.

"Bir eşitlik ihtiyacı daha var. Ancak bu Anayasa değişikliği ile mümkün." diyen Yıldırım, Yüksek Askeri İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay'ı da kaldıracaklarına dikkati çekti. Yıldırım, yargıda birliği sağlamak için gerekli adımları atacaklarını, bu konuda diğer partilerle süreci başlattıklarını, onların kanaatlerinin de bu mahkemelerin kaldırılması ve yargıda birliğin sağlanması olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım, kuvvet komutanlıklarını Milli Savunma Bakanlığına bağladıklarını söyledi.

  "MİLLETE BOMBA YAĞDIRAN ÜS, ANKARA İÇİN YAŞAM ALANI OLACAK"

Akıncı Üssü'nü kapatacaklarını aktaran Yıldırım, "Bu hainlerin merkezinde, millete bombalar yağdıran bu üs artık Ankara için yaşam alanı haline gelecek. Darbe gecesi Ankara'da, İstanbul'da tankların, zırhlı araçların çıktığı o kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz. Mamak ve Etimesgut'taki zırhlı araçların bulunduğu kışlalar Polatlı tarafına gidecek." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, ayrıca İstanbul'da Maltepe ve Hasdal Kışlalarının Çorlu ve Trakya'ya doğru gideceğini, böylece şehrin merkezinde tankın hiç bir işinin olmayacağını belirterek, "Ne işi var tankın şehirde?" dedi.

Güvercinlik'teki Kara Havacılık Okulunu da kapatacaklarını, oradaki bütün helikopterlerin Isparta'ya gideceğini vurgulayan Yıldırım, böylece milletin kendisini daha rahat ve güvende hissedeceğini bildirdi. Binali Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tehdit şehirlerin merkezinde, Ankara'da, İstanbul'da değil, tehdit sınırlardadır. Onun için bütün birikimimizi sınır bölgelerine taşıyacağız, ülkemizin dış tehditlere karşı güvenliğini tam anlamında sağlayacağız. Darbe sonrasındaki darbelerle zayıflatılan TSK'yı yaptığımız düzenlemelerle daha güçlü hale getiriyoruz, harbe daha hazır hale getiriyoruz, asli görevine yani harbe hazırlık, harekat ve caydırıcı gücünü daha da hisseder hale getiriyoruz. Böylece devleti ile milletinin kucaklaştığı bir orduyu sağlıyoruz.
İçerideki hainleri, üniformalı teröristleri yok etmiş bir ordu, Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle tekrar, dünyanın parmakla gösterilecek ordusu haline gelecek. Halkımız rahat olsun. Bir yandan hainleri büyük bir titizlikle temizliyor, diğer yandan da geleceğe yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz. Artık kimin ne dediği umurumuzda değil, herkes bilmelidir ki kimin ne dediğinin bir önemi yoktur, önemli olan Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ne dediğidir. Bizim ordumuzu felç etmek istediler. Virüsleri temizleyerek ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Bürokrasimizi felç etmek istediler, mikropları ayıklayarak bürokrasiyi rahatlatıyoruz. Siyaseti zehirlemek istediler, provokatörleri aradan çekiyor, uyum içinde geleceğe yürüyoruz. Ekonomiyi felç etmek istediler, bu hırsızları def ediyor, ekonomi üzerindeki parazitleri kaldırıyoruz."

  "PKK'YI ÜLKE'NİN SORUNU OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ"

Başbakan Yıldırım, dün akşam başka bir hain, bölücü terör örgütünün saldırısında 7 polisin şehit olduğunu anımsattı.
Yıldırım, "15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadı ama onun kardeş örgütü, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi alçakça saldırıları yapıyor, onun bıraktığı boşluğu dolduruyor. Yapsınlar, onun da hesabını soracağız, onlar da başarılı olamayacak. FETÖ'ye nasıl milletle beraber gereğini yaptıysak, PKK terör örgütünü de bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız, buna kararlıyız." ifadesini kullandı.

Kırsalda operasyonlara ağırlık vereceklerine dikkati çeken Yıldırım, "İçindeki FETÖ terör örgütü hainlerini temizlemiş bir emniyet teşkilatı ile silahlı kuvvetler, terörle mücadelede çok daha etkin sonuçlar alacaktır." diye konuştu.

 "DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA Kİ NÖBETLERİ İLGİYLE İZLİYORUZ"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sonrasında özellikle doğu ve güneydoğu illerindeki nöbetleri ilgiyle izlediklerini belirtti.
Van, Batman, Diyarbakır, Şırnak ve Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa'nın aralarında bulunduğu birçok ilde de aynen Ankara, İstanbul ve İzmir'deki gibi demokrasi nöbetlerinin kesintisiz devam ettiğine değinen Yıldırım, bütün bölgedeki vatandaşlara selam gönderdi.

Binali Yıldırım, 15 Temmuz'un ardından her alanda olduğu gibi Türk-Kürt kardeşliğinde, Sünni-Alevi kardeşliğinde yeni bir dönem başladığını vurgulayarak, hainlerin, alçakların, satılmışların provoke edemediği bir zeminde köklü kardeşliğin bundan sonra daha da gelişeceğini ve güç kazanacağını söyledi.

Ülkeye yönelik her terör saldırısına milletçe, 79 milyon birlikte göğüs gereceklerini ve demokratik geleceği de hep birlikte inşa edeceklerini belirten Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla andı; gazilere selamlarını ve acil şifa dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'u büyük, güçlü, mağrur yeni Türkiye'nin miladı olarak; şehitlerin isimlerini, gazilerin heyecanını her daim yaşatacaklarına işaret ederek, pazar günü İstanbul Yenikapı'da milletvekilleriyle, parti teşkilatlarıyla, her siyasi görüşten vatandaşlarla coşkulu bir miting yapacaklarını, dünyaya muhteşem görüntü vereceklerini kaydetti.
Yıldırım, "Akşam nöbetlerini aksatmıyoruz değil mi?" sözüyle, konuşmasını tamamladı.
 

Yorumlar