TSK'dan operasyon açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Adıyaman kırsalında bir grup teröriste karşı yürütülen operasyonda 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine yapılan hava harekatında ise 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan operasyon açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

Bugün sabah saatlerinde Adıyaman ve Irak'ın kuzeyine operasyon duzenlendi. Operasyonda 8'i Adıyaman kırsalında 6'sı ise Sinat-Haftanin bölgesinde olmak üzere toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Adıyaman Valisinden Açıklama

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona ilişkin, "İlk tespitlerimize göre 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade edebiliriz." dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde katılacağı etkinlik öncesinde gazetecilere açıklama yapan Vali Erin, ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da güvenlik kuvvetlerinin kahraman ve fedakar personeliyle kesintisiz şekilde PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlı şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Adıyaman'da sabaha karşı emniyet ve jandarma ekipleri iş birliğiyle Çamyurdu ve Yazıbaşı köyü çevresinde operasyon başlatıldığını ifade eden Erin, sözlerine şöyle devam etti: "Operasyon devam ediyor. İlk tespitlerimize göre 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade edebiliriz. Kara unsurlarımız da hava operasyonu sonrası bölgeye intikal etmiş durumda. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Operasyonla ilgili daha detaylı bilgileri, kara unsurlarımızın yapmış olduğu keşif, arama ve taramalar sonrasında kamuoyuyla paylaşacağız.

Allah'a şükür, herhangi bir yaralımız yok. Polislerimiz ve jandarma unsurlarımız kahramanca mücadeleyi devam ettiriyor."

Genelkurmay'dan Açıklama

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 07.10-07.22 saatleri arasında Adıyaman kırsalında ve 08.31-09.27 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları ile iki ayrı hava harekatı düzenlendi.

Bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflerin ateş altına alınması sonucu, eylem hazırlığında oldukları belirlenen Sinat-Haftanin bölgesinde 6, Adıyaman kırsalında 8 olmak üzere toplam 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Harekatlarda her iki bölgedeki silah mevzileri ve 5 barınma alanı imha edildi.

Yorumlar