'5 aydır peşinde olduğumuz terörist öldürüldü'

Soylu, "Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'5 aydır peşinde olduğumuz terörist öldürüldü'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Bir üzücü haber vereceğim. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. Bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, 5 aydır peşinde olunan ve ülkede 4-5 aydır bir çok olayın faili olan teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
 

"Bir de başka bir haber daha vereceğim. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler. Yarın arkadaşlarımız bunları açıklayacaktır. Hiç merak etmeyin bu aziz milletimize sözümüzdür. Yorgunluktan, uykusuzluktan ve hiçbir şeyden çekinmeden bu aziz milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin savunucularıyız. Merak etmeyin, söylediğimiz sözün sonuna kadar arkasındayız. PKK bu ülkenin topraklarından silinecektir."


Kış aylarında da teröre karşı operasyonları sürdürdüklerini anlatan Soylu, "Eksi 20, 25, 30 derecede evlatlarımız operasyonda. 700'e yakın sığınaklarını tarumar ettik. Nerede aranacaksa orada arayıp etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Hareket kabiliyetlerini daraltıyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Nereye giderlerse gidiyoruz takip edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar