Darbe girişimine ilişkin "Genelkurmay çatı" davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasında, sanıklardan eski Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Ataalp savunma yaptı

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimine ilişkin "Genelkurmay çatı" davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasında, sanık eski Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Halil İbrahim Ataalp'ın savunması alındı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Ataalp suçlamaları reddetti.

Bu suçlardan dolayı yargılanmaktan utanç duyduğunu ifade eden Ataalp, FETÖ mensubu olmadığını iddia etti.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olmadığını öne süren Ataalp, suçlu ilan edilerek ortaya sürüldüğünü söyledi.

Ataalp, kendisine tatbikat yapılacağının söylendiğini ve darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016'da Muhafız Alayı'na gittiğini belirtti.

Burada askeri teçhizat aldıklarını anlatan Ataalp, Genelkurmay Başkanlığına gitmek üzere hareket ettiklerini kaydetti.

Ataalp, Genelkurmay Başkanlığında emniyet nöbetiyle görevlendirildiğini ve nöbet tutmaya başladığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı içerisinde yoğun bir hareketlilik olduğunu dikkati çeken Ataalp, helikopterlerin asker getirdiğini, tankların içeri girdiğini, bazı tank personelinin yaralandığını ve yardım istediğini aktardı.

Sanık Ataalp, "Hiçbir kimseden kanunsuz emir almadım, kimseyi derdest etmedim, derdest edene de şahitlik etmedim. O gün üzerimde bir tabanca ile tüfek vardı. Hiçbir suretle silahımla ateş etmedim. Darbe faaliyeti içerisinde olan kimseye rastlamadım." dedi.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in daha önce verdiği ifadeyi okumasının ardından Ataalp, mahkeme huzurunda verdiği ifadenin esas alınmasını istedi.

Sanık Ataalp, Mahkeme Başkanı Dik'in, "Seni tuzağa kim düşürmüş gözüküyor?" sorusuna, "Sadece nöbet tuttum. Benim olduğum bölgede hiçbir olay yaşanmadı." yanıtını verdi.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Yorumlar