Simav İtfaiyesi kışa hazır

Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 23 kişilik personeli ile 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen, İlçe merkezinin yanı sıra köy ve beldelere de destek olan Simav Belediyesi İtfaiye ekibinin, 7’şer kişilik...

Google Haberlere Abone ol
Simav İtfaiyesi kışa hazır

Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 23 kişilik personeli ile 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen, İlçe merkezinin yanı sıra köy ve beldelere de destek olan Simav Belediyesi İtfaiye ekibinin, 7’şer kişilik gruplarla 3 vardiya halinde görev yaptığını belirtti. İşleyen, “Yangın, afet, trafik kazaları ile acil durumlara, müdahale edebilecek tecrübeli ekibimizle, vatandaşlarımıza güvenli bir yaşam ortamı sağlamayı hedefliyoruz. Donanımlı 4 adet itfaiye aracımız mevcuttur. Bir adet 24 metre merdivenli, 5 ton su, 500 kilogram köpük kapasiteli itfaiye aracımız, zorlu yol şartlarına uygun donanımlı bir adet orman itfaiyesi ile iki adet 3 ton su kapasiteli itfaiye aracı ve bir adet sulama tankerimiz bulunmaktadır. Su baskınları ve acil afetler için 20 adet su motoru hazır vaziyette bekletilirken, sıkışmalı trafik kazalarında kullanılmak üzere kesici ve ayırıcı malzemelerimiz eğitimli personellerimizle hizmet vermektedir. Yangın ve acil durumlarda kullanılabilecek, atlama brandaları, oksijen tüpleri, gaz maskeleri ve yangın tüplerinin periyodik bakımları yapılmaktadır. İtfaiye erlerine gerekli spor ve hizmet içi eğitimleri verilmektedir. Simav Belediyesi İtfaiye personeli, tam donanımlı kışa hazır beklemektedir” dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, yangına hassas bölgelerin belirlendiğini, az sayıdaki sobalı evler için baca temizliği uyarılarının yapıldığını belirtti. Başkan Özkan “ Termal kent Simav ilçemizde, jeotermal enerji sistemiyle ısınma sağlandığı için, son yıllarda yangın vakalarında önemli ölçüde düşüş görülmüştür. Jeotermal abonesi olmayıp, soba ile ısınan eski ahşap yapılar için gerekli önlemleri alarak, baca temizliği uyarılarını ve yardımların yapmaya devam ediyoruz. Temiz ve riski bulunmayan jeotermal ısınma sistemi sayesinde, yangın ihtimali büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor. Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüzün bünyesindeki 23 personelimize gerekli eğitimleri veriyoruz. Köy ve beldelerimizde meydana gelen yangın vakalarına da anında yardım elimizi uzatıyoruz. Vatandaşlarımıza kazasız belasız bir kış geçirmelerini diliyorum” dedi. (MEİ-EFE)

Yorumlar