Kılıçdaroğlu Meclis'teki görüşmede neden yoktu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki sürpriz görüşmede yer almaması tartışmalara neden oldu. TBMM Başkanı Kahraman, Kılıçdaroğlu'nu davet ettiklerini söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu, Kahraman'ı yalanladı. Kahraman daha sonra yaptığı açıklamada, ekipler arasında bir aksaklık yaşandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Meclis'teki görüşmede neden yoktu?

Sonhaberler | Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu'ndaki yeni yasama yılı açılış töreninden sonra Meclis başkanının odasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın daveti üzerine gerçekleştiği öğrenilen görüşmeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Danıştay ve Yargıtay başkanları, Genelkurmay başkanı katıldı. Görüşmede CHP ve HDP'den kimsenin olmaması dikkat çekti. HDP Meclis açılış törenine de katılmamıştı. Ancak Kılıçdaroğlu Genel Kuruldaki açılış törenine katıldığı halde görüşmede yer almamıştı. Bu konu tartışmalara neden oldu. 

Konuyla ilgili olarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Onun (Kılıçdaroğlu) herhalde randevusu vardı, ben herkesi davet ettim. Akşam yemeğinde inşallah beraber olacağız. Genel bir görüşmeydi, sohbetti. Temenniler iletildi. Gündem ne zaman sıcak değil ki" dedi.

Kılıçdaroğlu ise Kahraman'ın davete ilişkin sözlerine tepki göstererek, "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" dedi. CHP Meclis Grubu'ndan yapılan açıklamada, "TBMM Başkanı'nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan'ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan'ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NA DAVET TELEFONU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, davetle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Kahraman, "Ekiplerimiz arasında aksaklık yaşandı" açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: İLETİŞİM BOZUKLUĞU OLMUŞ

Akşam saatlerinde konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki görüşmeye davet edilmemesiyle ilgili, "Bizim cephede bir iletişim bozukluğu olmuş" dedi.

Yorumlar