2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

- AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı: - "AK Parti hükümetlerinin, son 15 yıl içerisinde attığı her adım yaptığı her yatırım, siyasi olarak gündemin en zor coğrafyalarından birinde bulunan ülkemizi dünyada söz sahibi ülkeler arasına sokmak için bir gereklilikti" - CHP İstanbul Milletvekili Özcan: - "Kamu ihaleleri, ekonomik yönden verimli, kaliteli, toplum yararına ve çevreye çok duyarlı olarak yapılmalıdır. Denetleme mekanizmalarının da şeffaf, güçlü ve adil bir şekilde olması lazım" - HDP Van Milletvekili Ertan: - "Alınan tedbirlerin, trafik kazalarını engellemede yeterli olmadığı görülüyor" - AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir: - "Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye hayal ötesi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Birileri şaşkınlıktan çakılıp kalsa da Türkiye lider ülke olma ufkunda koşuyor"

Google Haberlere Abone ol
2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM (AA) - AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "AK Parti hükümetlerinin, son 15 yıl içerisinde attığı her adım yaptığı her yatırım, siyasi olarak gündemin en zor coğrafyalarından birinde bulunan ülkemizi dünyada söz sahibi ülkeler arasına sokmak için bir gereklilikti." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşülüyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, geçmiş dönemlere göre büyük bir değişimin de bölünmüş yollarda olduğunu belirterek, "Bölünmüş yollarla hem insan kaybını asgariye indirdik hem de ciddi manada zaman tasarrufu sağladık. Türkiye, AK Parti iktidarında karayolları bakımından adeta devrim yaşadı." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, kamu ihalelerinin, ekonomik yönden verimli, kaliteli, toplum yararına ve çevreye çok duyarlı yapılması ve denetleme mekanizmalarının da şeffaf, güçlü, adil olması gerektiğini söyledi. Özcan, "İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 10'dan daha fazla değiştirildi. 100'den daha fazla da mevzuatlarla değişikliğe uğradı." dedi.

- "Devrim niteliğindeki adımlar devam edecektir"

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise AK Parti hükümetlerinin, son 15 yıl içerisinde attığı her adımın ve yaptığı her yatırımın, siyasi olarak gündemin en zor coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye'yi, dünyada söz sahibi ülkeler arasına sokmak için bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Ekonomiden sağlığa, kültürden eğitime, sosyal hayattan ticari ilişkilere kadar her alanda köklü değişimler geçirildiğini dile getiren Açıkkapı, "Ülkemizde, devrim niteliğindeki bu adımlar devam edecektir. Yenilikçi bakış açısının en önemli alanlarından birisi de ulaşım ve iletişimdir. 2003 yılına göre ulaşım ve iletişim alanında geldiğimiz nokta hepinizin malumundadır. Bakanlığımızın son 15 senedeki performansı sadece ülkemizde değil uluslararası kamuoyunda da dikkat çekmektedir." dedi.

Ulaşım ve iletişim yatırımları ile ilerlemenin önünün açıldığını ifade eden Açıkkapı, karayolunun diğer sektörlerle çok daha yakın ilişki içerisinde olması nedeniyle birçok farklı sektörü olumlu veya olumsuz yönde etkileyebildiğini ve bu nedenle diğer sektörlerin gelişiminin karayolu sektörünün gelişimiyle doğrudan orantılı olduğunu söyledi.

- "Kars, çıkmaz sokak olmaktan kurtulmuştur"

AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun açılışına da katıldığını belirterek, "Kars bu vesileyle demiryolu ve karayollarıyla bir kavşak haline gelmiştir. Daha önceden Kars maalesef çıkmaz sokaktı. Kars'tan öteye gidiş yolu yoktu. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Kars, çıkmaz sokak olmaktan kurtulmuştur." diye konuştu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya'da şehir içi trafiğin rahatlaması için çevreyolu projesinin 10 yılı aşkın süredir gündemde olduğunu anımsatarak, "Konya çevreyolu projesinin bakanlığınız tarafından ne zaman bitmesini ön görüyorsunuz? Konyalı bir 10 yıl daha beklemesin." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, yatırımların karayollarına ayrılmış olmasına rağmen trafik kazalarının halen kamuoyunun öncelikli konularından birisi olduğunu söyledi. Alınan tedbirlerin, trafik kazalarını engellemede yeterli olmadığını belirten Ertan, "Denetim yetersizliği, cezasızlık, caydırıcı olmayan yaptırımlar. Bütün bunların yeniden düzenlenmeye ihtiyacı var." görüşünü savundu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün yerli otomobile ilişkin yeni bir müjdenin paylaşıldığını ve ilk büyük adımın atıldığını, hafta başında da Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin hayata geçirildiğini anımsattı. Türkiye'nin büyüyüp, geliştiğini, hayal ötesi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını dile getiren Aydemir, "Birileri şaşkınlıktan çakılıp kalsa da Türkiye lider ülke olma ufkunda koşuyor." dedi.



Yorumlar