İslam'a yönelik bu hakaretleri ona oy kazandırdı

İslam düşmanı Wilders, Hollanda seçimlerinin oy kazanan ismi oldu. Partisini üçüncülükten ikinciliğe yükselterek ana muhalefet konumuna geldi. Irkçı Wilders'a oy kazandıran neden ise İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik hakaretleri oldu. Hollanda ve Avrupa'da giderek artan ırkçılığın en bariz örneklerinden Wilders'ın daha da ilerlemesinden endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
İslam'a yönelik bu hakaretleri ona oy kazandırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avrupa'da her geçen gün artan İslam karşıtlığının en bariz örneklerinden biri Hollanda'da yaşandı. Her gün İslama ve Müslümanlara hakaret ederek siyaset yaptığını düşünen Wilders isimli İslam düşmanı, yaptığı hakaretlerle oylarını arttırmayı başardı. Hakaretlerinin kendisine oy kazandırması Wilders'ın bundan sonraki siyaset hayatını daha da radikal bir ıkçı olarak geçirmesinden endişe ediliyor. Çünkü dün yapılan seçimlerde, daha önceki seçimlerde aldığı oylardan çok çok fazlasını alarak meclisteki ikinci parti konumuna yükseldi. Oyarını en çok arttıran parti oldu. İktidardaki parti ile onun önündeki diğer parti ise oy kaybetti. 

İşte Wilders'ın şu ana kadar İslama ve Müslümanlara yönelik hakaretlerinden bazıları: 

"Günümüzün en büyük hastalığı olan İslam'la mücadele etmek yaşam vaziefemdir."

"Kur'an denen kitaptan bıktım artık. Yasaklayın şu faşist kitabı."

"Kur'an insanları şiddete teşvik eden faşist bir kitaptır. Bu yüzden Adolf Hitler'in Mein Kampf kitabı gibi yasaklanmaldır."

"İsalm bir din deil ideolojidir. Geri zekalı kültüre sahip insanların ideolojisi. Benim İslami gelenek, kültür ve ideolojiyle sorurum var, Müslümanlarla değil."

"Bizim normlarımız ve değerlerimiz daha iyi daha asil daha insani olmasına rağmen Müslümanların neden uyum sağlaması gerektiğini düşünüyoruz ki? Entegrasyon değil asimilasyon istiyoruz."

"Bütün camileri yıkmak istiyorum. Camileri yıkmaya elimde tuğla ve çimentoyla ilk giden ben olacağım."

"Müslümanlarla devasa bir problemimiz bulunuyor. Bu problem tüm sınırları aşmış vaziyette."

"Hollanda'nın kültürü İslam'an bin kat daha iyidir."

"Eğer Müslümanlar burada kalmak istiyorlarsa Kur'an'ın yarısını yırtıp atmaları gerekir."

"İslami okulları yerle bir edeceğim çünkü bu kurumların tehlikel, faşisz olduğuna inanıyorum. Küçk çocukları nefret dolu, hoşgörüsüz, şiddet ideolojisiyle yetiştiriyorlar."

"Avrupa kıtasındaki bütün nefret söylemi yasalarının kaldırılmasını talep ediyorum."

"İslam kanserli hücreler gibi Hollanda'ya yayılıyor hatta tüm Avrupa'ya. Sadece İsrail değil bu var olma mücadelesini Avrupa da veriyor."

Wilders Parlamentosudaki ofisinin kapısına, "İslam dini yalandır. Muhammet bir suçludur. Kur'an bir zehirdir" yazılı sticker yapıştırmıştı. 

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruya, "Ne yazik ki darbe girişimi başarılı olamadı. Erdoğansız bir dünya görecektik. Askeri rejim her halükarda Erdoğan'dan iyidir" cevabını vermişti. 

"İnsanarın sokaklarda tamamen başörtüsü giymesi ve yüzlerini kapaması kabul edilemez. Kamu düzenini ve güvenliğimizi tehdit ediyor. Ayrıca iğrenç bir görüntü ortaya çıkıyor."

"Hollanda'da daha az Müslüman olması gerektiğini düşünüyorum."

Wilders 2008 yılında 11 Eylül sadırılarını Kur'an'la özdeşleştirdiği "Fitna" isimli 17 dakikalık bir film çekmiş ve yayınlamıştı. 

Yorumlar

ihsan Endonezya göçmeni Yahudi tohumu vilders sende defol hollandadan sende göçmensin ısraildeki yandaşların seni bekliyor
Misafir oyuncu Ne yaparsan yap ne dersen de göklerden gelen bir karar var. Istersen götünü yırt İslam her yerde yükselecek engel olmayacaksınız