Afyonkarahisar’da Organ Bağışı Haftası etkinlikleri

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” sebebiyle Devlet Hastanesi’nde stant açıldı.İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin de ziyaret ettiği stantta, vatandaşlara organ bağışı hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar’da Organ Bağışı Haftası etkinlikleri

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” sebebiyle Devlet Hastanesi’nde stant açıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin de ziyaret ettiği stantta, vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgi verilirken aynı zamanda broşür ve çeşitli promosyonlar da dağıtıldı. Yemenici, etkinlikle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organ bağışının kentte hala istenen seviyede olmadığını kaydederek, “Organ bağışı gönüllü sayımız bile oldukça gerilerde kalıyor. Şu ana kadar ilimizde bin 300 civarı organ bağışı gönüllümüz var. İsterdik ki bu sayı 100 binlerle ifade edilsin. Kaldı ki organ bağışı gönüllümüz bu kadarken gerçek bir organ bağışında bu rakam oldukça üzücü boyutta. Beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşımızın organlarını, kendisi hayattayken bağışlamış olsa bile aile onayı olmadığı için alamıyoruz maalesef. Bunda da yanlış bilgilendirme oldukça etkili oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda defalarca açıklama yapmasına rağmen halkımızın büyük çoğunluğu eksik bilgi nedeniyle organ bağışından kaçıyor. Siz basın mensupları vasıtası ile halkımızdan organ bağışına duyarsız kalmamalarını rica ediyorum. Bizlere başvurarak hem bu konuda bilgi edinebilirler hem de organlarını bağışladıklarına dair bizden belge alabilirler" dedi.

Stant, hafta boyunca Devlet Hastanesi girişinde vatandaşlara hizmet verecek.

Yorumlar