Kepez’de havuz keyfi

Kepez Belediyesi’nin tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da hizmete girdi.Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’nde 7 dönümlük arazide yapımı tamamlanan açık yüzme havuzu, ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Hizmete...

Google Haberlere Abone ol
Kepez’de havuz keyfi

Kepez Belediyesi’nin tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da hizmete girdi.

Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’nde 7 dönümlük arazide yapımı tamamlanan açık yüzme havuzu, ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Hizmete girmesiyle birlikte büyük ilgi gören yüzme havuzu, sıcaktan bunalan Kepezlilere serinleme imkanı sunuyor. Başkan Tütüncü’nün, 2. dönemi için vaat ettiği 70 proje arasında yer alan açık yüzme havuzunu çocuklar da çok sevdi. Çocukların yüzmenin keyfini yaşadığı tesiste, yüzme bilmeyen çocuklara da eğitmenler tarafından yüzme dersi veriliyor.

Dokuma Park’ın ve alışveriş merkezlerinin hemen yanı başında bulunan yüzme havuzu, toplu taşıma araçlarına yakın bir noktada bulunuyor. Havuz, sosyal tesisleriyle ve hijyenik koşullarıyla da ziyaretçilerine kaliteli bir hizmet sunuyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, denizin olmadığı Kepez’de, hemşehrilerini kapalı ve açık yüzme havuzu projeleriyle yüzme sporuyla buluşturduklarını söyledi.

"Denizimiz yok ama kapalı ve açık yüzme havuzlarla yüzme branşında önemli bir ilçe haline geliyoruz” diyen Tütüncü, “Kepez, artık yüzmenin merkezi oluyor. Açık yüzme havuzu yatırımımız, şehre ilişkin ortaya koyduğumuz yüksek ufkun bir yansımasıdır. Önümüzdeki günlerde tesisi halkımızla buluşturacağız. Açık yüzme havuzumuz, yılın 8-9 ayı hizmet verecek" dedi.

Maliyeti 2 bin TL

Çocuk havuzunun da olduğu açık yüzme havuzu, 49x24 boyutlarında, 1.20, 1.40 ve 1.60 metre derinliğinde. Bin 200 metrekarelik alana yapılan tesiste, 360 metrekarelik sosyal tesis, havuz başı sosyal etkinlik alanı ve 2 adet kafe bulunuyor. Proje kapsamında çocuklar için kaykay pisti de yapıldı. Otoparkın da bulunduğu tesiste, oturma alanları, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri yer alıyor. Tesis, 2 milyon 77 bin TL’ye inşa edildi.

Yorumlar