CHP'lilerin saldırısına uğrayan AK Partili kızlar konuştu

Antalya'da 'Evet' kampanyası yürütürken saldırıya uğrayan genç kızlar yaşadıklarını anlattı. Mağdurlar, saldırganların 'zorla broşür vermek istediler' iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'lilerin saldırısına uğrayan AK Partili kızlar konuştu

Antalya'da "evet" broşürü dağıttıkları sırada iki kadının saldırısına uğrayan başörtülü gençler 'zorla broşür verdiler' iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 16 Nisan'daki halk oylaması için "evet" standında iki kadının saldırısına uğrayan başörtülü Yasemin Kenan, iddia edildiği gibi kimseye zorla broşür vermediklerini söyledi. Yasemin Kenan, saldırıda yırtılan başörtüsünü de gazetecilere gösterdi. Atatürk Caddesi'nde AK Parti Muratpaşa Gençlik Kolları teşkilatının "Referandum durağı"nda saldırıya uğrayan başörtülü Yasemin Kenan ve AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, saldırının olduğu alanda açıklama yaptı. Başörtüsüne saldırı yapıldığını ifade eden Kenan, Akdeniz Üniversitesinde öğrenci olduğunu, her seçimde olduğu gibi AK Parti teşkilatı için seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

HAKARET EDE EDE İLERLİYORDU

Dün de broşür dağıtımı yaptıklarını ve sonradan ismini Zehra olarak öğrendiği kişi ve kızı tarafından saldırıya uğradıklarını belirten Kenan, "Teyzenin, burada  arkadaşlarımızın elinde bulunan broşürleri alarak yırtıp onların yüzüne attığını gördüm. Ben de masanın arkasındaydım. Sonra hakaret ettiğini gördüm. Yanlarında olmadığım için tam olarak ne dediğini duymadım ama kadın hakaret ede ede ilerliyordu." dedi. Bu sırada bir erkek arkadaşlarının da iki kadın tarafından darp edildiğini ifade eden Kenan, kendilerine sözlü ve fiziki müdahalede bulunulduğunu dile getirdi.

YÜZÜME TOKAT ATTI

Kadınların kendilerine sözlü olarak hakaret etmeye devam ettiklerini öne süren Kenan, şunları söyledi: "Kadın küfür ediyordu. Yanımızdan geçerken 'Siz vatan hainisiniz, defolun gidin buradan' gibi bir sürü hakaret etti. Ben de Rabia işareti yaptım ve 'Evet' dedim. Kadın bana dönerek eliyle de işaret edip maalesef çok kötü bir küfür etti. Beni başörtülü şekilde görünce çok farklı bir ruh haline büründü. Ardından kadın direkt hakaret ve küfür ederek yüzüme tokat attı. Başörtümü tutup çekmeye çalıştı. Ben başörtüm açılmasın, saçlarım görünmesin diye aşağı doğru eğildim. Daha sonra başörtümü bırakıp saçımı tutmaya başladı. Öyle olunca ben de onun arkasından saçını çektim. İkimiz de yere düştük. O hakaret etmeye devam ediyordu. Daha sonra arkadaşlarla polis ekipleri gelerek bizi ayırmaya çalıştılar."

Kenan, polisin kendilerini ayırmasından sonra kadınların yanlarına gittiğini ve neden böyle yaptığını sorduğunu, bunun üzerine ise kadınlardan birinin eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini ve pişman olmadığını söylediğini anlattı. Daha sonra ise birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olduklarını bildiren Kenan, polis ekipleriyle karakola giderek ifade verdiklerini aktardı.  Kenan, olayın şokunu hala atlatamadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Ne oldu, nasıl oldu hiçbir şey anlayamadım. Haberlerde kendilerine zorla broşür verildiğini iddia etmişler. Hiç kimseye zorla broşür vermedik. Etrafımızda karşı görüşten komşumuz, eşimiz, dostumuz çok insan var. Gayet de iyi anlaşıyoruz, hiçbir sıkıntı da yaşamıyoruz fakat tahammül sınırları ne noktaya gelmiş bilmiyorum. Bir saldırı yaptılar, başörtüm yırtıldı. Gözlüğüm yerlere düştü." 

AK Parti Teşkilatı, bakanlardan ve milletvekilinin kendilerine aradığını belirten Kenan, "Hepsi tek tek aradı. Bu da şunu gösteriyor ki Cumhurbaşkanımız ciddi anlamda bir başarı sağlamış, doğru yoldayız Allah'ın izniyle. Önümüz aydınlık inşallah." dedi.

CİDDİ NEFRET SUÇU

AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ise anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesi sırasında milletvekillerini ısıran, burnunu kıran, onlara arkadan saldıran zihniyeti bu sefer Antalya'da gördüklerini dile getirdi. Antalya'nın birçok yerinde referandumla ilgili çalışmalar yaptıklarına işaret eden Özkoç, "16 Nisan'da sandıklardan 'Evet' çıkması için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Yasemin arkadaşımız da Muratpaşa gençlik kollarında. Dün burada çalışıyorlardı. Maalesef çok üzücü elim bir olay gerçekleşti. Bu sadece bir saldırı, hakaret meselesi değil, bu aynı zamanda saldırganların gerçekleştirmiş olduğu ciddi bir nefret suçu." değerlendirmesini yaptı.

Arkadaşlarının başörtüsüne yapılan saldırının AK Parti'ye yönelik olduğunu savunan Özkoç, şunları kaydetti: "Bu tarz kendisinden farklı düşünen insanların, farklı dini inançtaki insanlara saldıran, onlara hiçbir şekilde özgürlük tanımayan, hor gören zihniyetle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim hiçbir çalışmamızda 'Hayır' düşüncesinde olan insanlara saldırı, hakaret, aşağılama kesinlikle yoktur. Bizler demokratik şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Evet' diyenlere de 'Hayır' diyenlere de hiçbir saygısızlığımız yoktur. Bu saldırganların da en ağır şekilde cezalandırılmaları için her türlü girişimde bulunacağız. Sadece arkadaşlarımıza değil, Cumhurbaşkanımıza da çok ciddi hakaretler söz konusu."

Yorumlar

adem ulen chp li kadın teşhirciler ne çok seviyorsunuz götünü başınızı açmaya utanma arlanma zaten yok din iman o da yok ahiretiniz ne olacak